HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Şubat 2022 Cuma Saat: 08:14

‘SOKAĞIN ENFLASYONU ÜÇ HANELİ RAKAMLARA ULAŞTI’

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Ocak ayında tüketici fiyatlarındaki artışı aylık yüzde 11,1, yıllık yüzde 48,7 olarak açıklaması tartışma yarattı.
‘SOKAĞIN ENFLASYONU ÜÇ HANELİ RAKAMLARA ULAŞTI’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyon verilerinin vatandaşların gerçekleri ile bağdaşmadığını savunan DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay, çarşı pazara çıkan veya doğalgaz-elektrik faturası ödeyenlerin gerçek enflasyonunun açıklanan rakamlardan iki kat daha fazla olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Ocak ayında tüketici fiyatlarındaki artışı aylık yüzde 11,1, yıllık yüzde 48,7 olarak açıklaması tartışma yarattı. Enflasyon rakamlarını değerlendiren DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay, “bundan 20 yıl önce AK Parti’nin yüzde 33 olarak devraldığı üretici enflasyonu, ekonomi yönetiminde liyakatin olduğu ve ortak aklın işletildiği dönemde eksi seviyeleri dahi görmüştü. Ancak daha sonrasında ısrarla sürdürülen yanlışlar, akıl ve bilimden uzak tezler ve bağımsız kalması gereken kurumların siyasi talimat ile hareket eder hale gelmesi sonucunda üretici enflasyonu üç haneli seviyelere merdiven dayadı. Yani; her alanda kendini gösteren kötü yönetim anlayışı ülkemizi en son 1995 yılında yaşanan üç haneli enflasyon koşullarına geri götürdü” dedi.

Yüzde 8’lerden bugüne

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomi yönetiminde olduğu günlerde enflasyonun ortalama yüzde 8 civarında kaldığını hatırlatan Öktenay, aylık enflasyon oranlarında son 40 yılın en yüksek artışlardan birisinin yaşandığını söyledi. Öktenay, “çarşıda-pazarda veya fatura ödemelerinde hayatın gerçekleri farklı şeyler söylüyor. Açlık ve yoksulluk sınırının geldiği noktayı görmek için toplumun içinde olmak yeterli. Biliyoruz ki; vatandaşlarımızın fiilen yaşadığı enflasyon TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin çok üzerinde ve üç haneli seviyelerde” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret, açlık sınırınaeşitlendi

Asgari ücrete, memur, işçi ve emeklilere yapılan zamlar üzerinden daha bir ay geçmeden eridiğini belirten Öktenay, Türk-İş tarafından açıklanan verilere göre ocak ayında açlık sınırı 4 bin 250 lira, yoksulluk sınırı ise 13 bin 844 lira oldu. Yani, asgari ücret açlık sınırına eşitlendi” diyerek izlenen ekonomi politikalarına sert eleştiriler getirdi.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler