HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Ocak 2022 Cumartesi Saat: 09:07

AMAÇ; GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

Millet ittifakı Ordu İl Başkanları ve bu ittifaka destek veren Deva, Sadet, Gelecek ve Demokrat parti il başkan ve yöneticileri basınla buluştu.
AMAÇ; GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

Millet ittifakı Ordu İl Başkanları ve bu ittifaka destek veren Deva, Sadet, Gelecek ve Demokrat parti il başkan ve yöneticileri basınla buluştu.

Atlıhan Otelde düzenlenen kahvaltı programına, CHP İl Başkanı Atila Şahin, İYİ Parti il Başkanı  Ekrem Şentürk, Demokrat Parti İl Başkanı Dr. Selçuk Yücesan, Gerçek Partisi İl Başkanı Ali Sefa Aydın katılırken DEVA ve Saadet Partisi il başkanlarının önceden programı olduğu için yerine parti temsilcileri katıldı.

‘’İyi bir gelecek’’

CHP İl Başkanı Atila Şahin, Türkiye’de her geçen günün daha kötüye gittiğini dile getirirken, ‘Millet ittifakı ile  iyi bir gelecek ve güzel günlerin yakın olduğunu söyledi.

Şahin, ’’Bugün ülkemizde markette fiyatlar geçen yıla oranla beş katına ulaştı. Artık insanlar kilo ile değil gram ile tane ile alış veriş yapıyorlar. İhtiyacının yarısını bile zor alıyor.

Bunun iki nedeni var. Birincisi enflasyon gıda da % 60 ile %120 arasında artış var. Hayat pahalılığı arttık ancak insanlarımızın gelirleri artmadı. Yapılan zamlar ortada. Eğer elde ettiğiniz gelir %25-30 arasında ise fakirleşmişinizdir. Dolayısı ile alım gücünüz artık yoktur. Şu bir gerçek artık vatandaşın cebi yanıyor. Ülkemizi yönetenler diyor ki; Her şey güzel olacak yeni bir model bulduk. Bu model dünyada uygulanmamış hiçbir yerde örneği olmayan ve sonuçlarının ne olacağı bilinmeyen bir yöntem.Bu yeni yöntem değildir. Ülkenin tan anlamı ile yönetilemediğinin göstergesidir.

Karakışın tam ortasında doğalgaz ve elektrik kesintileri ile karşı karşı karşıya kaldık. Bütün gelişmiş ülkelerde şu vardır. Eğer bir enerji krizi var ise bunu önce konutlara yaparsınız. Çünkü ülkenin üretimini engellemezsiniz. Çarklar dönmek zorundadır. Ülkemizde tam tersi. Bunun maliyetini  ekonomistler söylerler. Neden böyle yapıyorlar. Çükü kendilerini seçime hazırlıyorlar. Evlerde doğalgazı kesseler bu doğrudan oylara yansıyacak. Ülkenin gidişatı üretimi hiç biri onların umurunda değil. Onların tek derdi önümüzdeki seçimlerde nasıl iktidar oluruz. Ülke yanıyor, yıkılıyor bunlar umurlarında değil’’ şeklinde konuştu.

ŞEHRİMİZDE DURUM

Şehrimizi yönetenler ne yapıyor. Kocaman bir hiç. Ordu İlinde Büyükşehir Belediyesi yaptığı tek şey var satmak ve borçlanmak. Her meclis toplantısında borçlanma yetkisi istiyorlar. Belediyenin arsalarını tek tek satıyorlar. Peki geleceğimiz ne olacak onu düşünmüyorlar.  Kısaca şunu söylüyorlar. Bizden sonrası tufan. Onları bu şehrin geleceğini düşünmüyorlar. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bu belediye yi bu kadar çok borçlandırmayın ve şu arsa satışlarını durdurun. 

Bugün seçim vaadi olarak ileri sürdükleri projelerden hangisini gerçekleştirdiler tam tersine şehrimiz ile özdeşleşen Teleferiği turizm sezonunda çalıştıramadılar.  Bir teleferiği bile çalıştırmamaktan acizler’’ dedi

’’Türkiye’yi yönetme gücünü kaybettiler’’

İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Şentürk, ’’Artık AK Parti Türkiye’yi yönetme gücünü kaybetmiştir’’ dedi.

 Şentürk, parti olarak sandığı milletin önüme getirmenin en hayırlı iş olduğuna parti olarak inandıklarını dile getirirken şöyle konuştu;

‘’AK parti şu anda halkın sorunlarını çözmek yerine siyasi gücünü devam etmek adına çaba sarf ediyor. 20 yıldır bu ülkeyi yöneten bir siyasi partinin yönettiği bir hükümetin geldiği hali ekememek, sosyal alanda dış politikada yaşıyoruz.

Ülkemizde, ekonomi, adalet, hukuk bitti. Dış dünyada ülkemiz güvenini kaybetti. Dünyayı akıllı insanlar yönetiyor. Duruş yok, omurga yok, sorumluluk duygusu yok sadece ben varım. Ben yoksan Türkiye, 85 milyon insan yok. Benden olmayan ya vatan haini yada terörist.

Cumhuriyette böyle bir şeyden bahsetmek mümkün mü? Bu ne kadar ağır bir söz. Bunu söylerken düşünmesi gerekir. Türk milleti evlatlarından kolay kolay vatan haini çıkmaz. Algılar üzerinden bizi yönetiyorlar. Yapılan yanlışlarla halkımızın önünü perdelediler. Halkımız duymasını engellediler. Devamlı günden değiştirip halkımızın dikkatini başka yöne çekiyorlar. Devletin başı bir hafta önce hem de referandumda destek veren Sezen Aksu’nun kutsal mekanda dilini koparacağını söyledi. Bir hafta sonra ise bunu Sezan Aksu için söylemedim dedi. Burada algıyı anlatıyorum. Bir devletin başı bu kadar değişken olursa bu ülkeye hakikati söyleyebilir mi? Devamında kamuoyu nabzını elde tutmak için  Kabaş’ı buldular. Bir hafta önce konuştuğu bir ata sözünden hareketle  Türkiye’de tekrar gündemi değiştirdiler. Bizi mevcut iktidar 20 yıldır gerçekler üzerinden değil algılar üzerinden yönetiyor. Artık son geldi halkımız AK Partinin gerçek yüzünü gördü.

Yirmi yılın sonunda hepimiz aç, işsiz, umutlarını  kaybetmiş, gençlerimiz yurt dışına gitmek için yarışıyorlar’’

‘’Birlikte hareket ediyoruz’’

Demokrat Parti İl Başkanı Dr. Selçuk Yücesan, ’’Millet ittifakının paydaşı olan siyasi partiler bir araya geldik. Bundan sonrada sık sık bir araya gelme niyetimiz ortadadır. Niye bir araya geldik. Yirmi Yıllı AK Parti iktidarı bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu geldiği nokta bellidir.  Geldiğimiz noktayı milletimiz en acı şekilde yaşamaktadır. Dört defa 5 yıllık kalkınma planı yapıp uygulayacak süreyi, tek başına hükümet yetkisini milletimizden alan AK Parti yetmedi 2018’den sonra sınırsız yetki sıfır denetim ve sıfır sorumluluk yetkisinde milletimizden aldı. Bugün ortaya çıkan tabloyu hep birlikte yaşıyoruz.

Türkiye’de artık siyaset değişmelidir. Böylelikle Türkiye’nin değişimi kendiliğinden değişecektir.

Türkiye’nin geleceğini değiştirmek için millet ittifakı işle ortak payda da buluştuk. Bu AK Parti Recep Tayyip Erdoğan üzerinde oluşmuş ittifak değildir. Türkiye’nin siyaset ve tarihini değiştirmek üzere birleşen bir ittifakız. Türkiye’nin bugün içine düşürülmüş olduğu yoksulluk sistemi haline gelmiş. Türkiye kaynaklarını eriten gelmiştir. Tüm vatandaşlarımızın karşı karşıya   bırakıldığı adaletsizlikleri değiştirmek üzere millet ittifakı siyasi partileri ile birlikte hareket edip milletimizin karşısına çıkacağız. İnşallah ilk seçimde milletimiz bu günkü süren sıfır denetim, sınırsız yetki sistemi ile bizim ifade ettiğimiz keskin sınırları net çizilmiş mutlak kuvvetler ayrılığına dayanan siyasi partiler ve seçim kanunlarını düzeltmiş demokratik parlamenter sistem içerisindeki  milletimizin karşısına çıkacağız. Aktif çalışmaları arttırarak sürdüreceğiz’’

‘’Güçlendirilmiş parlamenter sistem’’

Gerçek Partisi İl Başkanı Ali Sefa Aydın, altı siyasi partinin genel başkan ve genel merkez düzeyinde  güçlendirilmiş parlamenter sistemi getirmek için anlaşmaya varıldığını vurguladı.

Aydın, ‘’Şu anda bir taslak metin oluşturuldu. Çok yakında genel başkanlar bunu açıklayacaktır. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde hükümet kurmak kolay düşürmek zor olacak. Geçmişteki parlamenter sistem ise bunun tam tersiydi.  Bilinmezlik hakimdi. Yatırımcı ne yapacağını bilmiyordu. Vatandaş geçmişin acısıyla AK Partide bunu  fırsata çevirmesi ile birlikte ne olduğunu bilmeden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine adeta kaçarcasına geçiş yaptı. Ancak gelinen noktada vatandaşlarımız adeta kaynar sudan çıkıp soğuk suya dalmış gibi şoka uğramıştır. Bu başkanlık sistemi değil bir keyif sistemidir. İstediklerini bir gece yarısı kararnamesiyle yapmaktadırlar. Artık bu sistemin değişmesi bir mecburiyettir.

Güçlendirilmiş parlementer sistemde de hükümet kurmak salt çoğunlukla olacak, hükümet yıkmak zor olacak. Böyle belirsizlik ortamı oluşmayacak.

Türkiye karanlıktan aydınlığa geçecek. Bunun olması tüm siyasi partilerin, herkesin bir vatandaşlık görevidir.

Geçmişin kötü örnekleri ile vatandaşı korkutmak istiyorlar. Ancak geçmişin örneklerinden biz ders çıkarttık. Birde şu an sir şahıs devleti haline geldik. Ne isterlerse yapıyorlar. Kendi yandaşlarını koruyorlar. Kalkınmayı kendi yandaşları için sağlıyorlar. 85 milyona adaleti, kalkınmayı çok görüyorlar. En kısa zamanda ülkemiz Cumhur ittifakından kurtulacaktır’’ dedi.      Duygu BAŞ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler