HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Nisan 2024 Cuma Saat: 15:44

"Türkiye-Irak ilişkilerini ele alacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"Türkiye-Irak ilişkilerini ele alacağız"

Erdoğan bir soru üzerine Irak’a ertelenen bir ziyaret olduğunu, seçimin tamamlanmasıyla bunu gerçekleştireceklerini söyledi. Bağdat’ta görüşmeler yapacağını ifade eden Erdoğan ardından Erbil’e geçeceğini kaydetti. Erdoğan “Erbil’de de Kuzey Irak sorunlarını, aynı zamanda merkezi yönetimle ilgili sorunları görüşme fırsatımız olacak. Bu tabii, aynı zamanda Türkiye-Irak ilişkilerini bir genelleme çatısı altında ele alacağımız konular olacak.” dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Türkiye’ye yapacağı ziyarete ilişkin bir diğer soruya ise şu cevabı verdi:

“Hangi konu başlıkları demeyeyim ama Türkiye-Almanya arasındaki ilişkileri ele alma fırsatımız olacak. Steinmeier’le bizim geçmişten bugüne olan dostluklarımız var. Bu ilişkileri değerlendirme fırsatımız olacak. Bunlar içerisinde siyasi, askeri, ekonomik, ticari birçok konuları ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın burada bizimle ilgili yapacağı görüşmelerde de Almanya-Türkiye ilişkilerini daha ileri nasıl taşıyabiliriz, bunları da görüşme fırsatımız olacak.”

İsrail-İran gelişmelerini değerlendiren Erdoğan, “Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor. İran aynı şekilde farklı görüşler ortaya atıyor. Yani sahiplenme yok. Konuyla ilgili de gerçekten şöyle akla ziyan olmayan bir açıklama da yok. İran’ın yaptığı açıklamalarda şöyle hakikaten ‘Bu doğru söylüyor.’ diyemiyorsunuz. İsrail’inkini zaten hiç diyemiyorsunuz. Bu arada tabii Amerika’yı ileri sürüyorlar. Amerika’nın yaptığı açıklamalarda da ‘Haberimiz vardı-yoktu’ gibi laflar var. Ve çok daha önemlisi Birlemiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde de Amerika’nın, son yapılan açıklamalarda İsrail’in yanında yer aldığını görüyoruz. Burada, herkes Filistin’in yanında yer alırken Amerika ne yazık ki burada yine İsrail’in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koyuyor. Zaten farklı bir şey beklemiyorduk. Bunu da çok açık, net şekilde görme imkanımız oldu.” diye konuştu.

BHA




Anahtar Kelimeler : "Türkiye-Irak, ilişkilerini, ele, alacağız"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler