HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Nisan 2024 Cuma Saat: 13:00

Şanlıtürk’ten Avukatlar Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 5 Nisan Dünya Avukatlar Gününü da kutladı.
Şanlıtürk’ten Avukatlar Günü Mesajı

Dünya Avukatlar Gününü nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP Ordu Milletvekili Şanlıtürk; “Avukatlarımızın hukukun üstünlüğü adına yaptıkları çalışmalar, demokrasinin korunmasında ve gelişmesinde önemli bir işleve sahiptir” dedi.

 

Açıklamasında Avukatlık mesleğinin önemine değinen Milletvekili Şanlıtürk’ün mesajı şöyle;

 

“Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunması ve kullanılması noktasında önemli görevler üstlenen ve hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olan Avukatlarımız, toplumsal ilişkilerin yürütülmesi açısından da önemli bir görevi yerine getirmektedir.

 

Hak arama özgürlüğünün öngördüğü savunma hakkı hukuk devleti ilkesinin olmazsa olmazlarındandır. Hukuk devleti kavramı içindeki adalet ve demokratik sistemin temel taşlarından olan yargı ile savunma hakkının uygulayıcısı avukatlık birbirine bağlı müesseselerdir.

 

Avukatlarımızın hukukun üstünlüğü adına yaptıkları çalışmalar, demokrasinin korunmasında ve gelişmesinde önemli bir işleve sahiptir. Vatandaşlarımızı hakları konusunda bilgilendirip yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan Avukatlarımız, aynı zamanda adaletin sağlanması, hukuksal ilişkilerin yürütülmesi, devlet-vatandaş ilişkilerinin temeline güvenin yerleştirilmesinde de çok önemli roller üstlenmektedirler. Savunma ve hak arama görevini ifa etmek suretiyle adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluk sahibi olan tüm Avukatların, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler