HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Mart 2024 Pazartesi Saat: 12:25

“Seçim Sonuçlarını Son Oya Kadar Sayma İradesi Belirleyecek”

Seçimde her oyun önemli olduğunu hatırlatan Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgiç; “Herkesi daha aktif vatandaş olmaya, demokratikleşme sürecine katkı sağlamaya ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.
“Seçim Sonuçlarını Son Oya Kadar Sayma İradesi Belirleyecek”

Seçimlere 1 hafta kala çalışmalarını ve müşahit eğitimlerini hızlandıran Oy ve Ötesi Derneği bu sene diğer seçimlerden farklı olarak, edindiği tecrübeler doğrultusunda gücünü ve koordineli çalışma becerilerini en iyi örgütlenebildikleri illerde kullanma kararı aldı.

 

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde 49 ilde sandık müşahitliği organizasyonu yapacaklarını açıklayan Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgiç, sandık müşahitliğinin önemine dikkat çekerek; “Yerel seçimlerin dinamikleri genel seçimlerden oldukça farklı. Adayların çokluğu ve yerel dengelerin taşıdığı önem nedeniyle 31 Mart 2019'da olduğu gibi seçim yarışı 31 Mart 2024'te de de bazı bölgelerde çok çetin geçebilir. Milyonlarca seçmenin oy verdiği büyükşehirlerde dahi 2019 yerel seçimlerinde kazananı binlere varan oy farkının belirlediğini görmüştük. Son kamuoyu araştırmalarına baktığımızda büyükşehirlerden ilçelere kadar Türkiye'nin her yanında kazananları belirleyecek oy farkının binlerle ölçülebileceğini öngörüyoruz. Bu nedenle tüm seçmenlerin iradelerinin sandığa yansıması çok önemli olacak. Yarışın çetin geçeceği pek çok bölgede seçim sonuçlarını son oya kadar sayma iradesi belirleyecek” dedi.

 

Oy ve Ötesi olarak, insanların tercihleri ne olursa olsun, istedikleri sonucu almak üzere sandığa gitmesinin ve oy kullanmasının çok önemli olduğuna dikkat çekmek istediklerini belirten Başkan Bilgiç, şöyle devam etti; “Herkesi daha aktif vatandaş olmaya, demokratikleşme sürecine katkı sağlamaya ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz. Hedefimiz 50 bin gönüllü ile 182 bin sandıktan veri elde ederek 53 milyon 525 bin oya sahip çıkmak.”

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler