HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Mart 2024 Cuma Saat: 12:56

ORDU’NUN ZİRVESİNE KAYAK MERKEZİ KURULUYOR

Seçim çalışmalarını hızlandıran Başkan Güler: “Karadeniz'in en büyük kış sporları merkezini Ordu’ya kazandırıyoruz” dedi.
ORDU’NUN ZİRVESİNE KAYAK MERKEZİ KURULUYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, öncülüğünde Ordu’nun en yüksek zirvesi olan Göndeliç Tepesi’nde Karadeniz’in en büyük kayak merkezi hayata geçiriliyor.

 

Başkan Güler’in öncülüğünde Ordu’da gelişen kış sporları, dağ, doğa ve yayla turizmi doğrultusunda Çambaşı Yaylası’nda 2. kayak merkezi hayata geçiriliyor.

 

Kabadüz ilçesine bağlı, Mesudiye ilçesine sınır Göndeliç Tepesi’ne kurulacak olan kayak tesisi alanı ve kapasitesi açısından ülkede bulunan kayak tesislerinin en büyüğü olmaya hazırlanıyor.

 

Projenin detayları hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Başkan Güler, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandığının da müjdesini verdiği paylaşımında şu sözlere yer verdi:

 

“Karadeniz'in en büyük kış sporları merkezini Ordu'ya kazandırıyoruz. Kış turizminde bölgemizin lider şehri yaptığımız Ordu'yu, ülkemizin lider şehri yapmak için yatırım ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019'da göreve gelir gelmez Çambaşı Kayak Merkezi'ni kazandırdığımız beş yıldızlı otel, bungalov evler, pist genişletme çalışmaları, sosyal tesis, doğalgaz yatırımları ile dünya standartlarına taşıyıp düzenlediğimiz festivaller ve etkinlikler ile tam doluluk ile çalışan, yılın 12 ayı ziyaret edilen bir turizm noktası yaptık. Şimdi de Mesudiye ve Kabadüz ilçelerimizin arasında yer alan Göndeliç Tepesi'ne 3.500 hemşehrimize istihdam sağlayacak olan, 4.000 hektarlık genişliğe, 120 kilometre uzunluğunda 30 adet piste, 9 ayrı mekanik tesise, günlük 70 bin kapasiteye, 28 bin 954 yatak kapasiteli 30 adet otele, doğal yaşam alanlarına sahip olacak tesisi Bakanlıklarımız, iş insanlarımız ve Ordu Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile şehrimize kazandırıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanan, etap etap ilerlenecek olan yatırımımız şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı olsun.”

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler