HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Mart 2024 Perşembe Saat: 09:50

Putin Trabzon'da Kaybetti

Rusya Başkanlık Seçimleri için ülke dışındaki 383 bin Rus vatandaşı da oy kullandı. Putin yurt dışındaki oyların %72,1'ini alarak seçimden zaferle çıktı.
Putin Trabzon'da Kaybetti

Rusya Devlet Başkanlığı Seçimleri için ülke dışındaki 383 bin Rus vatandaşı çeşitli merkezlerde oy kullandı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, bu sayının benzeri görülmemiş miktarda olduğunu söyledi. Merkezi Seçim Komisyonu'na göre yabancı ülkelerdeki seçmenleri %72,1'i Putin'e oy verdi. Diğer adaylar Vladislav Davankov % 16,65, komünist Nikolai Kharitonov %2,22, LDPR lideri Leonid Slutsky %1,97 oy aldı. Davankov her ne kadar yurt dışında ikinci sırada olsa da genel oylamalarda %4,31 oyla Kharitonov ikinci, Davankov ise %3,85 oyla üçüncü sırada yer aldı. Slutsky %3,20 oyla son sırada bulunuyor.

Putin'e Trabzon'dan oy çıkmadı

Putin, vatandaşlarının çoğunun Rus pasaportuna sahip olduğu Abhazya ve Güney Osetya'da kazandı. Azerbaycan, Belarus, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da Rusya Devlet Başkanı her alanda zafer kazandı.

Türkiye'de Rusya seçimleri için İstanbul, Ankara, Antalya ve Trabzon olmak üzere dört sandık açıldı. Putin'e 3 sandıktan zafer çıkarken Trabzon'da Davankov yüzde 64,47'lik bir sonuçla seçimdeki en yüksek kazanımlarından birini elde etti.




Anahtar Kelimeler : Putin, Trabzon'da, Kaybetti

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler