HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Mart 2024 Çarşamba Saat: 21:34

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; ‘’Ordu geriye gitti’’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Ordu’ya geldi. Özel ve beraberindekiler İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel; ‘’Ordu geriye gitti’’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; ‘’Ordu geriye gitti’’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Ordu’ya geldi.

Özel ve beraberindekiler İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Düzenlenen iftar programında ilk konuşan CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, 31 Mart yerel seçimleri sonrası şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışının kazandıracaklarını söyledi.

‘’İYİ SORGULAYALIM’’

Programda konuşan CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, 31 Mart seçimlerinin bir hesap sorma tarihi olarak nitelendirdi.

Akpınar, " Şehrimizde bizleri gurulandırdığınız için bütün Ordulu hemşerilerim adına sizlere şükranlarımı sunuyorum’’ diye sözlerine başlarken şunları kaydetti.

 ‘’Cumhuriyet Halk Partisi olarak önce ilimizde sonra bütün Türkiye’de şeffaf ve hesap veren Belediyecilik anlayışıyla dünde hareket ediyorduk yine aynı yolda hareket etmeye devam ediyoruz. 31 Mart seçimleri sonrasında ilimizde ve ülkemizde şeffaf ve ortak akılla hareket eden belediyecilik anlayışını hep beraber ulusumuz birlikte inşa edeceğiz. Ülkeyi 22 yıldır rant içinde götüren bu iktidara artık bir dur demenin zamanı geldi. Lütfen artık bu ülkede ki yapılan soyguna bir dur diyelim.Önümüzde bir şans var ülkemizi ve çocuklarımızın geleceğini bir dakika da birilerine emanet etmeyelim. İyi soralım, İyi sorgulayalım.’’

‘’Şeffaf Belediyecilik’’

CHP Ordu Büyükşejir Belediye Başkan Adayı Zekai Sana ise  seçimi kazanması halinde şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik sergileyeceklerini söyledi.

Zekai Sana vatandaşların söz ve karar sahibi olduğu bir belediyecilik anlayışını benimseyeceğini belirterek kararların önce vatandaşa danışılacağını kaydetti. Sana, kent konseylerini yeniden canlandırma ve mahalle meclislerini kuracaklarınıda kaydetti.

‘’Yol sorunu olmayacak’’

‘’Milletin parasını harcarken açık ve seçik olacağız’’ diyen Sana, "İhalelerimizden mal ve hizmet alımına kadar ne iş yaparsak kamuoyunu bilgilendiriceğiz, internet sitemizde yayınlayacağız. Bu milletin 1 kuruşunu çarçur etmeyeceğiz, israf etmeyeceğiz. Eşe dosta, yandaşa peşkeş çekmeyeceğiz. Karanlık delikleri, kara delikleri kapatacağız" dedi.

Zekai Sana ‘’İlimiz zor bir coğrafya yer alıyor. Yol sorunu ciddi bir problemdir.  Büyükşehir kurulduğundan beri, 10 yıldır yapılamayan yol ve su gibi temel sorunları çözeceğini taahhüt ediyorum. Ayrıca önceki iki dönemde görev yapmış ve belediyeyi borç batağına saplamış belediyelerin yapamadıklarını, 5 yılda borçlandırmadan yapacağım" dedi 

‘’Ordu geriye gitti’’

Programda son sözü alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘’Bu sene  Ordu'da kişi başına milli gelir beş bin yetmiş sekiz  dolar olarak açıklandı. Bu rakamın 2007 yılında beş bin iki yüz dolar dı. Ordu'nun Türkiye'de 81 il arasında 68. sıraya geriledi’’ dedi.

Özel, "Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Zekai Sana'yı dinledik. Kendisini size tanıtmaya gerek yok. Fevkalade avukatlık mesleğine bağlı bir kişidir.  Gazi Üniversitesi'nde hukuk eğitimi ve ayrı yönetim bilimleri lisans eğitimleri almış, iyi bir yönetici. Sümerbank Genel Müdürlüğünde uzun yıllar başarıyla yöneticilik yapan ve Ordu için hayalleri ve hedefleri olan bir kardeşimizdir.  Pırıl pırıl enerjisi ve iyi niyetiyle hep birlikte bizimle, bütün örgüt olarak kendisinden beklentimizin çok yüksek olduğu bir aday profilimiz var. İki rakibiyle yarışıyor. ‘’ yorumunu yaptı.

HABER: Umut DEMİR





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler