HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Mart 2024 Cuma Saat: 09:54

En kısa oy pusulası Şırnak’ta

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde uzun oy pusulası 97 santimetre, en kısa pusulası ise 4,5 santimetre uzunluğu ile Şırnak’ta olacak.
En kısa oy pusulası Şırnak’ta

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için yapılan hazırlıklar, oy pusulasının boyutlarıyla dikkat çekiyor. 22 siyasi partinin ve 27 bağımsız adayın yarışacağı bu seçimde kullanılacak oy pusulası tam 97 santimetre uzunluğunda olacak.

Diğer yandan, Türkiye'nin güneydoğusundaki Şırnak'ın Uludere İlçesi Hilal Beldesi için basılan oy pusulası ise sadece 4,5 santimetre uzunluğunda. Bu kısa boyut, ilçede tek bir siyasi partinin seçime katılmasından kaynaklanıyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, büyükşehirlerde oy kullanacak vatandaşlara sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için değil, aynı zamanda ilçe belediye başkanlığı ve ilçe belediye meclis üyeleri için de ayrı ayrı pusulalar verileceğini belirtti. Muhtarlık için de ayrı bir oy pusulası kullanılacak. Bu durum, seçmenin toplamda dört ayrı pusula kullanarak oyunu kullanıp zarfa koyup sandığa atmasını gerektiriyor.

Özel ayrıca, diğer 51 şehirde ise ilçe, il veya belde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık için kullanılacak pusulaların bulunduğunu ifade etti. Sadece köylerde ise il genel meclisi ve muhtarlık için ayrı ayrı pusulalar kullanılacak.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : En, kısa, oy, pusulası, Şırnak’ta

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler