HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Mart 2024 Pazartesi Saat: 13:29

ORDU’DA 4 YENİ MADEN SAHASI GİRİŞİMİNE KARŞI ÖNERGE

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’da 4 yeni siyanürlü maden arama sahası açılmasına karşı önerge verdi.
ORDU’DA 4 YENİ MADEN SAHASI GİRİŞİMİNE KARŞI ÖNERGE

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İçişleri ve Enerji Bakanlıklarına verdiği önergeler ile Ordu’da planlanan 4 yeni maden sahasını gündeme getirdi.

Daha önce Fatsa’da siyanürlü altın madeninin kapatılmasının sevinçle karşılandığını ancak bu kez de 4 yeni sahanın açılması girişiminin endişe verici olduğunu hatırlatan Mustafa Adıgüzel, önergelerde şu ifadelere yer verdi:

“Ordu ilimiz Fatsa ilçemizde bulunan siyanürlü altın madeninin kapatılması Ordulu vatandaşlarımızca sevinçle karşılanmakla birlikte benzer bir firmanın 4 yeni maden sahasını açmak üzere olması ve Ordu genelinin yüzde 74’ünün maden sahası olarak tanımlanmış olması kaygı verici bulunmaktadır. Bu 4 yeni saha Gölköy-Emirler, Ulubey-Çağlayan, Kabadüz-Musakırık ve Perşembe-Soğukpınar’da bulunmakta ve Ordu Valiliği onayını beklemektedir. Fatsa’da daha önce ÇED onayı olmadan üretim kapasitesini aşarak siyanürlü altın madenciliğine devam ettiği tespit edilen ve bu nedenle ruhsatı iptal edilen, en son gelişmede de tamamen kapatılan madenle ilgili edinilen tecrübeler ışığında ilimizde 4 yeni maden sahası açılacak olması gerek yaratacağı çevre tahribatı gerekse Ordu ilinin başta tarım ve turizm olmak üzere tüm ekonomik sektörlerine doğrudan zararları açısından dikkatle incelenmeye muhtaçtır. Bu yeni 4 sahanın 25 hektar sınırı altında tutularak, ÇED sürecinin baypas edileceği gelen bilgiler arasındadır. Ayrıca verilecek bu kararın seçim sonrasına bırakılarak madenlerin açılacağına ilişkin Ordu kamuoyunda geniş kesimlerde bir tedirginlik söz konusudur” dedi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, 4, YENİ, MADEN, SAHASI, GİRİŞİMİNE, KARŞI, ÖNERGE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler