- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
“ORDU İLİÇ OLMASIN, RUHSATLAR İPTAL EDİLSİN”
Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya Ordu’da maden için verilen ruhsatların iptal edilmesi için mücadele çağrısı yaptı.
Erzincan İliç’te yaşanan felaket sonrası işletmenin kapatılmasını değerlendiren Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Erzincan İliç’te yaşanan felaket sonrası maden işletmelerinin ne kadar tehlikeli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Yıllardır tarım arazilerini, ormanları yok eden, yeraltını sermaye olarak gören yerli ve yabancı şirketlerin verdiği zarar dayanılmaz boyutlara ulaştı. Bunlara olanak tanıyan iktidarlar da sorumluluktan kaçamaz.” dedi.
Ordu maden alanı oldu
Ordu’nun yüzde 74’ünün maden alanı olarak ilan edildiğini belirten Kaya, “Türkiye’nin her tarafı maden alanı oldu. Ordu’nun yüzde 74’ü maden alanı ilan edildi. Ruhsatlar peş peşe veriliyor. Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırma tesisinin sonucu ortada. Perşembe, Ulubey, Kabadüz, Gölköy, Mesudiye, Korgan, Aybastı başta olmak üzere her tarafta bakır, çinko, demir, gümüş, altın madeni için ruhsatlar verilmiş, ÇED süreçleri başlatıldı. Ordu’nun İliç olmaması için şimdiden sesimizi yükseltelim. Çalışmaya başlayan işletmeler kapatılmalı, verilen ruhsatlar da iptal edilmelidir. Maden ve enerji şirketlerine kolaylık tanıyan yasalar değişmeli, şu an Meclis’te olan yeni maden yasası gündeme gelmemek üzere geri çekilmelidir. Bunlar olmadığı sürece Ordu da İliç olacaktır. Emek Partisi olarak tarım arazilerimize, toprağımıza, ormanımıza, suyumuza; geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.





