HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Şubat 2024 Pazar Saat: 13:58

CHP VE İYİ PARTİ İTTİFAK MI OLUYOR?

CHP ve İYİ Parti'nin yerelde ittifak yapma olasılığı gündemde.
CHP VE İYİ PARTİ İTTİFAK MI OLUYOR?

 Parti yetkilileri, yerel seçimlerde işbirliği yapma konusunda sürpriz bir gelişme yaşandığını açıkladı. Bu durum, Av. Zekai Sana'nın Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının şimdilik askıya alınmasına neden oldu.

CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, daha önce aday çıkaracaklarını ve bu adayın güçlü olacağını belirtmişlerdi. İl Başkanı Bülent Akpınar de çıkaracakları adayın güçlü bir profil olacağını vurgulamıştı. Ancak, son gelişmelere göre beklenenin tam tersi bir durum ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında gerilen ilişkiler neticesinde, CHP ve İYİ Parti arasında Ordu Büyükşehir ile Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleri için işbirliği görüşmeleri yapıldığı öğrenildi. İttifak görüşmeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bilgisi dahilinde sürdürülüyor.

Görüşmeler sonucunda, CHP'nin Ordu'da aday çıkarmayarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İYİ Parti adayı Enver Yılmaz'a destek verebileceği belirtiliyor. Aynı şekilde, İYİ Parti'nin de Balıkesir'de CHP adayı Ahmet Akın'ı destekleyebileceği ifade ediliyor.

Cuma günü akşam saatlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayını Av. Zekai Sana olarak belirleyen CHP'de, son dakika gelişmeleriyle birlikte bu kararın MYK ve Parti Meclisi'ne sunulmadan önce yeniden gözden geçirilebileceği belirtiliyor. Partiler arasındaki ittifakın detayları, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak gibi görünüyor.




Anahtar Kelimeler : CHP, VE, İYİ, PARTİ, İTTİFAK, MI, OLUYOR?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler