HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Ocak 2024 Salı Saat: 16:55

SON DAKİKA! CAN ATALAY'IN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ!

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.
SON DAKİKA! CAN ATALAY'IN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ!

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için Yargıtay'ın gönderdiği kararın okutulmasından önce CHP'nin kapalı oturum talebi kabul edildi ve TBMM kapalı oturum yapma kararı aldı.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkûm edildiğine ilişkin karar, TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Böylelikle Atalay'ın milletvekilliği düşmüş oldu. Anayasa Mahkemesi, bu konuda iki kez hak ihlali kararı vermiş olmasına rağmen Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

NE OLMUŞTU?

Atalay Gezi davasında 18 yıl hapse mahkûm edilmiş, ancak karar onanmadan önce TİP'ten Hatay milletvekili olarak seçilmişti. Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunsa da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Gezi davası kararını onaması üzerine milletvekilliği düşürülmüştü.

Yargıtay daha sonra Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararı vermesine rağmen, yerel mahkeme ve Yargıtay, Atalay hakkındaki bu kararı uygulamamıştı. Yargıtay, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve AYM'nin uyarısına rağmen yerel mahkeme dosyayı görmemişti. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yapılan görüşmede, kararın TBMM Genel Kurulu'nda okunması konusunda uzlaşma sağlandı. Kararın okunmasıyla birlikte TBMM Başkanlığı, AYM kararına rağmen bir milletvekili hakkında işlem yapmış oldu.


HABER:TUĞÇE ARSLAN

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler