HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Ocak 2024 Cuma Saat: 12:59

"Emekli Açlığa ve Sefalete Terk Edildi"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarına yüzde 5'lik zam açıklamasına sert bir tepki gösterdi.
"Emekli Açlığa ve Sefalete Terk Edildi"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarına yüzde 5'lik zam açıklamasına sert bir tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 yılını "Emekliler Yılı" olarak ilan etmesine rağmen, emeklilerin ekonomik zorluklar içinde bırakıldığını belirten Başkan Gürsoy:"Emekli yeniden açlığa ve sefalete terk edildi"dedi.

Başkan Gürsoy, iktidarın emekli maaşlarına yaptığı zamma ilişkin eleştiride bulundu. Emeklilerin AKP hükümeti döneminde yeterli desteği görmediğini ve ekonomik açıdan zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Gürsoy açıklamasında şunları söyledi: "Emekli vatandaşlarımıza gösterilmeyen özen ve değer, ne yazık ki 22 yıldır aynı. Hükümet her dönemde olduğu gibi bu dönemde de emeklileri kasten görmezden geldi. 3600 ek gösterge ile emekli olanlar ve 10 sene önce asgari ücretin üstünde maaş alanlar, bugün asgari ücretin altında bir gelirle hayatlarını sürdürmek zorunda bırakılmıştır. Bu durum, emeklilerimizin hak ettiği değeri görmemesinin en büyük kanıtıdır. Bizler için utanç vesilesidir. Bir an önce emekli maaşı zamlarına iyileştirme yapılmalıdır. Aksi halde onca yıl bu ülke için çalışan, tam huzura ereceği an ise bu tür engellemelerle karşılaşan emekliler bir kez daha açlığa ve sefalete terk edilecektir. Ben inanıyorum ki bunca yıl kandırılan, vaatler verilip tutulmayan emekliler bunun hesabını yerel seçimlerde sandıkta soracaktır."dedi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Emekli, Açlığa, ve, Sefalete, Terk, Edildi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler