HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 12:51

“BU RAKAMLAR ZAM DEĞİL EMEKLİYE SADAKA”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından dün akşam açıkladığı emekli maaşlarında yüzde 37.57’lik artışa yüzde 5 ek zam haberine CHP Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy’dan tepki geldi.
“BU RAKAMLAR ZAM DEĞİL EMEKLİYE SADAKA”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından dün akşam açıkladığı emekli maaşlarında yüzde 37.57’lik artışa yüzde 5 ek zam haberine CHP Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy’dan tepki geldi. Emeklilerin sefalet içerisinde yaşadığını belirten Gürsoy, “Emekliye zam değil sadaka verildi” dedi.

AÇLIK SINIRININ ALTINDA BİR TABAN ÜCRET KABUL EDİLEMEZ

En düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltilmesini değerlendiren Bulut Gürsoy, “Açlık sınırı 14 bin 26 TL olarak açıklanıyor. Bu sınırın altında belirlenen taban ücretle emekli nasıl geçinecek? Günlerdir ek zam konuşuluyor. Verdikleri rakam %5. Bunu da büyük bir lütuf olarak kamuoyuyla paylaşıyorlar.

İnsanca yaşayabilmek adına en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması şarttır. Hükümet hayal kırıklığı yaratan bu artışı revize ederek kamuoyunun beklentisini karşılayacak bir adım atmalıdır” dedi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : “BU, RAKAMLAR, ZAM, DEĞİL, EMEKLİYE, SADAKA”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler