HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Kasım 2023 Pazar Saat: 12:48

ERDOĞAN YARGIYI AMUDA KALDIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Türkiye Cumhuriyeti bu tarihi unutmasın. Yargıtay 3. Ceza Dairesi eliyle yapılan bu yargı darbesini unutmasın.” dedi.
ERDOĞAN YARGIYI AMUDA KALDIRDI

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP milletvekilleri olarak Yargıtay Ceza Dairesi tarafından yapılan darbeye karşı direnişin devam ettiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Bugün 3. gün… Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak hem yargıya hem yasamaya karşı Yargıtay Ceza Dairesi ve aslında onun arkasındaki Saray tarafından yapılan darbeye karşı direnmeye devam ediyoruz.

Anayasanın giriş kısmında belirtilen Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu ilkesi tehlike altındadır. Bu Gazi Meclis nasıl ki Sakarya Savaşı'nda 1 santim geriye gitmedi ve gerekirse burada ölürüz ama geri gitmeyiz dediyse bugün aynı şekilde kalmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar her türlü vesayete karşı bu Meclis nasıl direndiyse bugün yine direnmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı bu Anayasadan yetki aldığına göre eğer bu darbe Saray tarafından yapılmışsa aslında Erdoğan da harakiri yapmış sayılmaktadır. Anayasa Mahkemesi'nin şu anki üyelerinin tamamı AKP döneminde, büyük çoğunluğu da Erdoğan tarafından atandı. Kararlarını beğenmeyip kendi atadığı Anayasa Mahkemesini kadük hale getirmeye çalışıyor.

Yargıtay 3. Ceza dairesi bugün operasyon merkezi olmuştur. Siyasi saiklerle ve talimatlarla karar almaktadır. Sadece Yargıtay Ceza Dairesi de değil daha alt mahkemeler bile Anayasa Mahkemesi’ni tanımamaktadır. Başlar ayak ayaklar baş olmuş durumdadır. Erdoğan yargıyı amuda kaldırmıştır. Yargıtay Ceza Dairesi yasamanın da dışına çıkarak darbe yapmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisine kafa tutmaktadır. Bu meclisin aldığı veya almadığı kararları eleştirir hale gelmiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi siyaset kurumu haline gelmiştir.

Biz de sorumluluğunun bilincinde milletvekilleri olarak, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak, nasıl ki bu Cumhuriyeti kuran kadrolar isek işte o şekilde koruma ve kollama görevimize devam edeceğiz. AKP'si, MHPsi de dahil bu çatı altındaki tüm siyasi partileri bu direnişe davet ediyoruz. Tüm sivil toplum örgütlerini, halkımızı demokratik çerçevede bu direnişe davet ediyoruz. Çünkü ülke hepimizin ülkesi. Saray’dan kurgulanan ve Yargıtay Ceza Dairesi’ne yaptırılan yargı ve yasama üzerine olan bu darbeye karşı dik durmaya ve direnç göstermeye davet ediyoruz.”




Anahtar Kelimeler : ERDOĞAN, YARGIYI, AMUDA, KALDIRDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler