HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 17:20

TAŞBAŞI MAHALLE MUHTARLIĞINA ADAYLIĞINI KOYDU

31 Mart 2024 Yerel Seçimler yaklaşırken muhtarlık ve belediye başkanlıkları için adaylar yavaş yavaş seçim çalışmalarına başladı.
TAŞBAŞI MAHALLE MUHTARLIĞINA ADAYLIĞINI KOYDU

Ordu’nun Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Muhtarlığı’na adaylığını koyan Senem Şensoy Ünal gazetemize açıklamalarda bulundu.

“ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALISIN”

Adaylığa nasıl karar verdiğinden bahseden Senem Şensoy Ünal: “Eskiden beri çok sevdiğim bir mahalle Taşbaşı ve de mahalle kültürünü devam ettirmek istemeleri hoşuma gidiyor. Fakat buraya taşındıktan sonra Taşbaşı’nda oturuyorum dediğimde yolunu bile bilmeyen insanların olduğunu, buraların tanıtımdan uzak olduğunu fark ettim. Bazılarının yolları çok sıkıntılı o yolu tercih etmiyoruz, aslında manzarası çok güzel dediklerini duydum. İlk başlarda sadece dinliyor evet diyordum sonra eleştirmeye başladığımı fark ettim. Fakat karar vermem eleştirerek bir şeye varılamayacağını madem hizmet gelmesini istiyorsun, madem tanıtımını yapmak istiyorsun o zaman elini taşın altına koymalısın Senem dememle oldu.

Buralarda sergiler oluyor ve açılışları oluyor ben de katılıyorum ve görüyorum ki mahalle tarafından pek sahiplenmiyor belki de duymuyorlar. Orada bir muhtarın mahallesinde olan açılışta ev sahibi konumunda olması gerektiğini düşünüyorum fakat göremiyorum. Ben büyük bir gururla orada en başta hem ev sahibi hem de her konuda işin içinde olmak isterim” dedi.

SENEM ŞENSOY ÜNAL'IN VAATLERİ NELER?

Seçimlerde adaylar belli başlı vaatler ortaya koyuyor. Senem Şensoy Ünal da seçimi kazandığında yerine getirmeyi hedeflediği vaatlerini şu şekilde sıraladı:

-Muhtarlık içerisinde bir örgü bölümü oluşturacağız. Kendimiz öreceğiz, ihtiyaç sahipleri ile ücretsiz paylaşacağız.

-İki ayda bir mahalle genelinde bir toplantı yapacağız. Başvurular, istenilenler, neler yapıldı neler yapılmalı kimler ile yapılmalı gibi konular üzerinde duracağız.

-Sürekli faal olan lokal, etkinlik merkezi, çocukların ders de çalışabileceği hatta belirli günlerde destek alabilecekleri bir etüt merkezi oluşturacağız.

-Sakinlerin sahilden uzak kaldığını görmekteyiz. Ben de aynı sorunu yaşamaktayım. Çocuklar ile sahile geçmek için beton parka kadar yürümek zorunda kalıyoruz ve bu maalesef zor oluyor. Martı Apartmanı’ndan karşıya sahile geçmek için bir üst geçit projesi istiyoruz. Ve bunun olmaması için bir sebep olmadığının farkındayım. Bu konularda üzerinde yoğun bir çalışmamız olduğunun bilinmesini isterim.

-Tur şirketlerinin de tercih edeceği bir mahalle için çabalayacağız.

-Engelliler için daha rahat yürünebilir projeler ve de sokak hayvanları için daha çok mama kaplarının bulunduğu mekânlar oluşturacağız.

-Bir mahalle gazetesi oluşturacağız. ( geçmişten günümüze ve mevcut zaman dilimi için arşiv niteliğinde) Baskılı ya da internet gazetesi şeklinde.

-Sıtkıcan Caddesi’nde belirli aralıklarda dinlenme bölümleri, üst sokaklarda da doğru yerlere bu bölümlerden olabilir.

-Halk eğitim ile işbirliği içerisinde birçok eğitimler verilecek ve bunlara teşvikler sağlanacak.

-Eksik ve yapılması gerekenler yetkililere her zaman hızlı bir şekilde iletilecek ve takibi yapılacaktır. Bu konularda da mahalle halkı hem sosyal medyada hem de isteyenlerin katıldığı bir whatsapp grubu ile bilgilendirilecek.

-Birlikte yaşayacağımız ve sözde değil gerçekleşeceğini söz vererek birlikte hayal edeceğimiz ve yöneteceğimiz bir mahalle oluşturacağız.

-Çocuklara halk oyunlarını eski kültürlerimizi geleneklerimizi öğreteceğimiz alanlar ve eğitimler...

-Mahalle içerisinde mesken olsun eski binalar olsun boş kalmaması için elimizden geleni yapacağız. Fikirlerimiz ve desteklerimiz ile mekânları canlandırmak için işbirliği içerisinde olacağız.

-Muhtarlık binasında küçük bir kütüphane köşesi oluşturacağız.

-Sıtkıcan Caddesi’nde parkın karşısındaki durağa dolmuş süresini gösteren tabela yaptıracağız.

-Sınavlar için kurslar ( destek eğitimler) oluşturmaya çalışacağız.

-Daha çok bir araya gelmek için organizasyonlar oluşturacağız.

- Mahallenin çeşitli yerlerinde geri dönüşüm kutuları, bu mahalle örnek bir geri dönüşüm mahallesi olabilir diye düşünüyorum.

- Vedat Güler Parkı’na kocaman bir Türk bayrağı kurmak istiyorum.

-Mahallemizde ikamet eden, doğum yapan anneye yeni doğan çantası.

-Mahallede bulunan iki adet çocuk parkında yenileme çalışmaları.

-Aslen en çok istediğim çocukların evlerdeki durumu. Çocukların yaşları, eğitimleri ilgili her duruma vakıf olmak, onlar ile ilgili yanlış yönlendirmeler olmaması arzumuz fakat olması durumunda daima mücadele edebilmek.

-Kadınların kendilerini korumak için savunma sporları kursları, devletin ve özel kadın destek gruplarının varlığından haberdar olmaları için eğitimler.

-Mahallede okuma yazma bilmeyen büyüklerimiz için okuma yazma kursları.

-Her evden haberdar olabilmek adına kendime resmi bir sıfat edindirme çabası ile de muhtarlığa talip oldum diyebilirim.

TAŞBAŞI’NIN KANAYAN YARALARI VAR

Taşbaşı Mahallesi’nin kanayan yaraları olduğuna da değinen Senem Şensoy Ünal, muhtarlık alanının olmamasının sıkıntılara sebebiyet verdiğini ve bunun farkında olduğunun, çözülemeyecek bir problem olmadığını belirtti.

SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Seçim çalışmalarına ufak ufak başladığını belirten Şensoy Ünal, tanıtımların sadece sosyal medya üzerinden devam etmeyeceğini belirterek: “Benim mahalle portföyüm için biraz fazla eksik kalıyor sosyal medya. Evlere girmeye başladım. Direkt birebir insanlar ile sohbetlerde bulunuyorum. Açıkçası herkesle birebir tanışmak istiyorum kim olursa olsun. Bildiğim karşı rakibime bile atacak diye emin olduğum kişilere bile kendimi ifade etmek istiyorum. O yolda ilerlemek istiyorum bunun için de küçük küçük girişimlere başladım. Yakın olduğum, samimi hissettiğim kişilerin evine gitmeye başladım. Geri dönüşlerde şuan için olumlu gidiyor. Hem kadın olmamdan hem de genç olmamdan sebep geri dönüşler iyi oluyor. Ama bir şaşırma durumu da var tabii; ne alaka işte nereden aklına geldi bu falan diyenler de çok oluyor. Atıyorum 60 kişiyle görüştüysem yani ellisi gerçekten olumlu. Ama ben işte illa ki onlar olumlu bu iş bitti olarak düşünmüyorum her zaman son zamana kadar kendimizi ifade etmek için çabalayacağım” ifadelerine yer verdi.


ÖZEL HABER: Kübra YEŞİLÇAY




Anahtar Kelimeler : TAŞBAŞI, MAHALLE, MUHTARLIĞINA, ADAYLIĞINI, KOYDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler