HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ağustos 2023 Perşembe Saat: 21:12

CHP'DE GENEL BAŞKANLIK YARIŞINI KİM KAZANIR ?

CHP’de genel başkanlık mücadelesi kıyasıya devam ediyor.
CHP'DE  GENEL BAŞKANLIK YARIŞINI KİM KAZANIR ?

CHP’de genel başkanlık mücadelesi kıyasıya devam ediyor. Kafalardaki soru ise bu mücadeleyi kimin kazanacağı şeklinde. Kılıçdaroğlu’nu zorlayacak tek ismin Ekrem İmamoğlu olduğu iddiası kulislerde konuşulurken, İmamoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasıyla beraber akıllarda soru işaretleri tekrardan belirdi.

Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkabilecek diğer isimler üzerinde düşünülmeye devam ediyor. Adaylar arasında en öne çıkanı ismin ise Grup Başkanvekili Özgür Özel olduğu açıklandı.

Özel, CHP’yi ikiye böleceği yine konuşulanlar arasında yer alıyor. Genel başkanlık yarışında Özel, değişim isteyen bir kesimin desteğini alıyor. Ortaya atılan bir diğer iddia ise Kılıçdaroğlu'nun, Özel karşısında mücadeleyi kazanağı şeklinde oldu.

Parti içindeki bazı değerlendirmelere göre, Özel-Kılıçdaroğlu rekabetinde değişim isteyen bazı delegeler bile oy tercihini değiştirebilir şeklinde.

Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’nun aday olmamasına karşılık olarak, seçimli kurultayı yerel seçim sonrasına erteleyebileceği de ihtimaller arasında yer aldı.

CHP’de kurultay öncesi yaşanacak gelişmeler, parti içi hesaplar, delege yapısı ve güç birliği ya da ittifak arayışları, partinin geleceğini etkileyeceği benziyor. CHP’lilerin merakla beklediği kurultay, kasım ayında gerçekleşmesi bekleniyor.





Anahtar Kelimeler : CHPDE, GENEL, BAŞKANLIK, YARIŞINI, KİM, KAZANIR, ?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler