HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ağustos 2023 Çarşamba Saat: 13:34

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesini duyurdu
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesini duyurdu.

Görüşme sırasında, iki lider Sayın Putin'in Türkiye'yi ziyaret etme konusunda anlaşmaya vardılar.

Türkiye, Karadeniz Girişimi çerçevesindeki çabalarına devam edecek.

Rusya'nın, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi için gönderdiği 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı için Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Rus turistlerin Türkiye'ye olan ilgilerinin artması ve bu yıl turizmde rekor kırılacağına olan inancı da dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde gerilimi tırmandırmamak gerektiğini belirterek Karadeniz Girişimi'nin önemine vurgu yaptı ve bu girişimi bir "barış köprüsü" olarak değerlendirdi.

Karadeniz Girişimi'nin uzun süreli olarak devre dışı kalmasının hiçbir taraf için faydalı olmadığına ve en çok tahıl ihtiyacı olan, gelir seviyesi düşük ülkelerin zarar göreceğine dikkat çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki haftada yüzde 15 oranında artan hububat fiyatlarına dikkat çekerek, Türkiye'nin Karadeniz Girişimi'ni devam ettirmek için yoğun çaba ve diplomasi yürüteceğini belirtti.




Anahtar Kelimeler : CUMHURBAŞKANI, ERDOĞAN, PUTİN, İLE, GÖRÜŞTÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler