HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Temmuz 2023 Pazar Saat: 13:38

MİLLETVEKİLİ MAHMUT ÖZER’DEN BAŞKAN TÖREN’E ZİYARET

Ziyarette, AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baysal ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundular.
MİLLETVEKİLİ MAHMUT ÖZER’DEN BAŞKAN TÖREN’E ZİYARET

AK Parti Ordu Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, AK Parti Ordu İl Teşkilatıyla birlikte Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Baysal ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundular.

Altınordu’da tamamlanan, devam eden, planlanan yatırımlar, projeler ve çalışmalar hakkında Milletvekili Özer’e bilgi veren Başkan Tören, “şehir olarak yaşadığımız sel afeti karşısında ilk günden itibaren hem bölgeye duyarlılığınız hem bakanlarımızın bölgeye gelişleriyle ilgili destekleriniz, takibiniz dolayısıyla şehrim ve belediyem adına çok teşekkür ediyorum. Şahsınızda diğer milletvekillerimize de aynı şekilde şükranlarımı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKAN TÖREN “VATANDAŞLARIMIZI HİÇ YALNIZ BIRAKMADIK”

8 Temmuz’da başlayıp aralıklarla üç gün boyunca etkili olan afet niteliğindeki aşırı yağışlar sonucu şehir olarak son yılların en büyük afeti ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Başkan Tören, “yaşanan sel felaketinin etkilerinin ortadan kaldırılması adına Büyükşehir belediyemiz, Valiliğimiz ilgili kurumlarımız ile koordinasyon içerisinde yaklaşık 72 saat sahada evine hiç gitmeyen Altınordu Belediyemizin emekçileri arkadaşlarımızla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışmalarımızı devam ettirdik” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 1500 İHBAR ALDIK YÜZDE 98’İNE MÜDAHALE ETTİK”

Etkin bir süreç yönetimi sergilendiğini belirten Başkan Tören “63 mahalleye müdahale ettik kent merkezinde ki selin izlerini 12 saat gibi kısa bir zaman içerisinde şehirden sildik. Sel afeti dolayısıyla yaklaşık 1500 ihbar aldık yüzde 98’ine müdahale ettik. Bu süre içerisinde zarar gören vatandaşımızın evinin temizlenmesi, bir hafta boyunca sıcak yemeğinin kendilerine ulaştırılması, hijyen malzemelerinin belediyemizce karşılanması dahil olmak üzere vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Bunun hemen sonrasında işin sosyal boyutuyla ilgili atılması gereken birtakım adımlar ve alınması gereken kararları kendi adımıza ivedilikle yerine getirdik” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA HÜKÜMETİMİZE BAKANLIKLARIMIZA VE MİLLETVEKİLLERİMİZE MÜTEŞEKKİRİM”

Devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla Orduluların yanında olduğunu ifade eden Başkan Tören “Altınordu sınırları içerisinde cereyan eden bu doğal afetin hemen sonrasında meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırdık.  Selden etkilenen ayrım yapmaksızın vatandaşlarımıza, esnaflarımıza destek olma kararımızı meclisimizden de oy birliği ile geçirdik.

Sayın Cumhurbaşkanımıza hükümetimize bakanlıklarımıza ve milletvekillerimize müteşekkirim. Yapacak daha çok işimiz var. Varlık sebebimiz insanımızın rızasını kazanmak ve bu şehrin yapısal sorunlarını yarınlara taşımamak adına var gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha yinelemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“HASARLARIN TAZMİN SÜRECİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Sel afetiyle ilgili tüm süreci yakından takip ettiğini ifade eden Milletvekili Mahmut Özer, “İlk günden itibaren Valimiz, Altınordu belediye başkanımız, Büyükşehir belediye başkanımız tüm kurum ve kuruluş yetkilileri bu hasarı minimize etmek için ellerinden gelen çabayı gece gündüz demeden sarf ettiler.

İnşallah böyle bir felaket bir daha yaşamayız ama bu hasarın açmış olduğu maddi zararları tazmin etmek anlamında içişleri bakanlığımız AFAD başkanlığımız gerçekten her türlü destek verdi tabi vermeye de devam edecek. Öncelikle konutlar araçlardaki hasarların tazminleriyle birlikte süreç başarılı bir şekilde tamamlandı. Tarım alanlarında ki hasarların tazmin edildiği bir süreçte inşallah önümüzdeki hafta içerisinde o da netleşmiş olacak” dedi.

YENİ YATIRIMLARLA BELEDİYELERİMİZİ SÜREÇLERE ÇOK DAHA DAYANIKLI KILMAK İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Ordu’yu yeni yatırımlarla çok daha dayanıklı ve güçlü hale getireceklerini belirten Özer, “diğer taraftan belediyelerimize AFAD başkanlığımızın vermiş olduğu destekleri hızlı bir şekilde aktardık. Elbette o miktarlar yeterli değildir. İnşallah her hafta yeni yatırımlarla belediyelerimizi daha güçlü kılmak için süreçlere çok daha dayanıklı kılmak için her türlü desteği sağlayacağız.

Çalışma bakanımız bu süreçteki sıkıntıların hızlı bir şekilde çözümlenmesiyle ilgili 350 tane TYP’li personelin Ordumuza aktarılmasıyla ilgili ki bu başlangıç. Bu rakam daha fazla artacak binlere kadar inşallah çıkacak, çıkması içinde biz her türlü desteği sağlayacağız. Bu süreci de inşallah önümüzdeki hafta içerisinde valiliğimiz koordine edecek, hızlı bir şekilde destek olmak için her türlü çabayı sarf edecek.

Ulaştırma bakanımıza çok teşekkür ediyorum ilk günlerden itibaren sürekli katkı vererek ve bizzat gelerek sürecin yönetimiyle ilgili her türlü desteği sağladı. AfAD başkanımıza çok teşekkür ederim, İçişleri bakanımıza çok teşekkür ediyorum inşallah önümüzdeki haftalar içerisinde tekrar ordumuza birlikte geleceğiz. Süreçlere bakacağız, eksik olan ne varsa onları da inşallah telafi edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ALTINORDU BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YAPTIKLARI HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÖTESİNDE

Başkan Tören’e teşekkür eden Özer açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“Altınordu Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Zaten ana merkez burasıydı ve en fazla mağduriyet yaşanan ilçemizde Altınordu ilçemizdi. Gece gündüz demeden tüm imkanlarıyla sahada oldu. Hasarın daha fazla yaygınlaşmaması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiler kendilerine minnettarım. AFAD başkanlığımızın vermiş olduğu yardımlara ilave olarak belediye başkanımızın meclis kararı alarak vatandaşlara hiçbir ayrım yapmadan beş bin lira katkı vermesi gerçekten her türlü takdirin ötesinde kendisine minnettarız. Böyle bir zor zamanda kendi kaynaklarını kullanarak vatandaşın bu zararını tazmin etme yönündeki göstermiş oldukları fedakarlıklar için.

İnşallah böyle bir acı bir daha yaşamayız ama her felaketten bir ders çıkartarak sonra bunların yaşanmaması için alınması gereken önlemleri de bugünden itibaren almak boynumuzun borcu. Valiliğimiz büyükşehrimiz belediye başkanlarımızla milletvekillerimizle el ele vererek bir daha bu felaketlerin yaşanmaması için her türlü önlemi alma noktasında gayret sarf edeceğiz. Tekrar belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler