HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Temmuz 2023 Cumartesi Saat: 10:54

"YANLIŞ ŞEHİRLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Ordu’ya Geldi
"YANLIŞ ŞEHİRLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret, inceleme ve açılış programlarına katılmak üzere Ordu’ya geldi.
 
Ankara’dan havayoluyla Ordu’ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı’nda Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş, daire müdürleri, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. 
 
Ordu Valiliği Şeref Defteri’ni imzalayan, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, daha sonra Valilik Makamına geçti. Vali Tuncay Sonel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
 
Makam ziyareti sonrası Valilik Toplantı Salonunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve beraberindeki heyete, 8-10 Temmuz 2023 tarihleri arasında ilimizde meydana gelen sel ve heyelan afetleriyle ilgili AFAD tarafından bir sunum yapılarak, bilgilendirmede bulunuldu.
 
Bilgilendirme toplantısının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Gazi Meclisimizin Başkanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanımızı Ordu’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” diyerek, 8-10 Temmuz tarihlerinde ilimizde yaşanan sel, su baskını ve heyelanlarla ilgili bilgi verdi.
 
Vali Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, İçişleri Bakanlığımız ve tüm Bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Ulaşım ve Altyapı Bakanımız ile AFAD Başkanımız geldi. Milletvekillerimiz sahadaydı. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, DSİ'den Karayollarına kadar tüm ekibimizle kısa sürede toparlandı. Tek tesellimiz can kaybı olmaması” dedi.
 
Vali Tuncay Sonel, “Şehrimize yapmış olduğu desteklerden dolayı Ordu'muz adına, milletimiz adına TBMM Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a şükranlarımı sunuyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.
 
TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da koordinasyon toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
“Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olduktan sonra Ordu ilimize ilk ziyaretimizi sel afeti dolayısıyla yapamadık. 8-10 Temmuz tarihleri arasında yaşadığımız bir sel ve heyelan felaketinin arkasından bugün ziyareti gerçekleştirmek mümkün oldu. Ordu ilimize ve bütün bu bölgede yaşanan sel felaketi dolayısıyla zarar gören bütün yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Çok yoğun bir yağmurdu. Çok büyük bir felaketle karşı karşıya kalındı ama Allah'a çok şükür bir can kaybının olmaması, bu anlamda bir tesellidir. Başta Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızın tamamının çok ciddi bir koordinasyonla kısa süre içerisinde hemen duruma müdahale etmiş olmaları, sel felaketinden sonra ortaya çıkan zararların kısa süre içerisinde karşılanmasına, bunların telafi edilmesine vesile oldu” dedi.
 
TBMM Başkanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş “Türkiye her bakımdan bir felaket risk altında olan bir ülke. Biz risklere karşı önceden hazırlıklı olmak zorundayız.
 
"YANLIŞ ŞEHİRLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"
 
TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Özellikle Doğu Karadeniz için konuşacağımız konulardan birisi de her sene insani kayıpların en aza indirilmesi, bu felaketlerin sonuçlarının minimum seviyeye çekilebilmesi için insan eliyle ortaya koyulan mahsurlu yanlış uygulamaların da bir an evvel ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunların en başında yanlış şehirleşmeler, dere yataklarına yapılan evler, konutlar, hatta iş yerleri bunların tekrar gözden geçirilmesi ve bundan sonraki süreçlerde geliyorum diyen bu felaketlere karşı tedbirli olmak ve felaketler gelmeden evvel şehirlerimizin direncini arttırmak mecburiyetindeyiz” dedi ve yeni dönemde birinci önceliklerinin afetlere dirençli şehirleri oluşturmak olduğunun altını çizdi.
 
Numan Kurtulmuş, “Valilikler, Belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız büyük bir eş güdüm içerisinde. Şehirlerimizin afetlere karşı dirençli hale gelmesi için maksimum gayretle çabalarımızı ortaya koyacağız. Mühim olan esenlik, huzur içerisinde vatandaşlarımızın yaşamalarının temin edilmesi, insan eliyle ortaya konulan zararların ortadan kaldırılabilmesidir. Bugün karşılaştığımız sorunların neredeyse hemen tamamına yakını insanların kendi elleriyle ortaya koymuş olduğu yanlış uygulamaların sonucudur. En başta çevre kirliliği olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki bu iklim değişikliği vesilesiyle bunların hepsi insan eliyle ortaya çıkan sonuçlar. Bunları da ortadan kaldırmak için şuurlu olmak durumundayız. Hem insan olarak insan toplulukları olarak toplumumuzu en iyi şekilde korumak, güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Hem de bu toplumun güçlü, mesut ve müreffeh bir şekilde yaşayabilmesi için çevreyi de çok ciddi bir şekilde korumak mecburiyetindeyiz Bunun için el birliğiyle gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, toplantının ardından Süleyman Felek Caddesi ile Sırrıpaşa Caddelerinde sel afetinden etkilenen esnafları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 
TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına da bir ziyaret gerçekleştirdi. Daha sonra Ordu Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yapımı hızla devam eden 900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. 26 Aralık 2020 tarihinde ihalesi yapılan ve yapımı hızla devam eden 900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi inşaatında yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler