HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Temmuz 2023 Çarşamba Saat: 15:38

CEMAL ENGİNYURT'TAN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA İSTİFA ÇAĞRISI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında eğitim sistemiyle ilgili konuştu.
CEMAL ENGİNYURT'TAN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA İSTİFA ÇAĞRISI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında eğitim sistemiyle ilgili konuştu. Tekin, kız okulları kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini savundu.

Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" gerekçesini öne sürdüğünü dile getiren Bakan Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" dedi. Bakan Tekin’e tepkiler gecikmedi Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Tekin’e “İstifa Et” çağrısında bulundu”

Enginyurt Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Burası Laik Türkiye Cumhuriyeti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; Ne demek karma eğitim kız çocuklarının okumasına engel oluyor? TALİBAN kafasıyla Ülke yönetilemez. Seni okutan kadın öğretmenlere bile hakaret ediyorsun kin ve nefreti körüklüyorsun. Milli Eğitim Bakanı İSTİFA ET”

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler