HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Temmuz 2023 Salı Saat: 14:18

MEP, “KAŞIKLA VERİYORLAR KEPÇEYLE ALIYORLAR”

Emek Partisi vergilerin artırılmasına, yeni zamlara, kamu emekçilerine ve emeklilere yapılan düşük maaş artışına tepki göstererek mahallelerde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.
MEP, “KAŞIKLA VERİYORLAR KEPÇEYLE ALIYORLAR”

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, bildiri dağıtımı öncesi yaptığı basın açıklamasında sağanak yağış sonrası yaşananlar nedeniyle halka geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ev ev dolaşıyoruz

Kaya, bildiri dağıtımı hakkında da bilgi vererek, “İktidarın algı operasyonuna karşı en iyi yöntem ev ev dolaşmak. Bu nedenle mahallelerde bildiri dağıtımı yapıyoruz. Halkla yüz yüze gelerek yaşanan ekonomik sıkıntıların nedenlerini anlatıyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti. “Temmuz ayında işçilerin, emekçilerin, emeklilerin maaşlarında yaşanabilir bir artış yapılması gerekirken yeni zamlarla halk daha da yoksullaştırılıyor. İktidar, KDV, ÖTV, MTV zamlarıyla ekonomik yükü halkın sırtına yıkmaktadır. Maaşlara yaptıkları artık kaşıkla vermek, vergiler ve yeni zamlarla kepçeyle geri almaktadır. Yani halk yoksullaşmaya devam ediyor. TÜİK enflasyon gerçeğini çarpıtıyor. İşçiler, emekçiler, üretici köylü mağdur olurken şirketler karlarını üç kat artırdıklarını açıklıyor. Kur Korumalı Mevduat politikaları devam ettirilirken parası olanın kazanması teşvik ediliyor. Kazanandan değil, işçiden, emekçilerden vergi almayı kural haline getirdiler. Kapitalist sistemin dolayısıyla sermayenin sözcülerinden başkası da beklenemez.” dedi.

Mücadele şart

Kaya, halkı partilerinde örgütlenmeye çağırdığı açıklamasında, “Bu yoksullaştırma politikasına karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Yoksulluk kader değil. İktidarın sermaye gruplarının çıkarına izlediği politikaların sonucunu yaşıyoruz. Zamlar ve yoksullaştırma siyasi görüş, inanç, kimlik farkı gözetmeden tüm halkımızı olumsuz etkiliyor. Susmak, “bana ne demek” sorunların büyüyerek devam etmesine neden oluyor. “Krizden çıkma politikaları” adı altında yapılacak her türlü hak gaspına, keyfi zamlara ve yoksulluğa karşı birleşelim, mücadele edelim. İş ekmek özgürlük mücadelesi için Emek Partisi’nde örgütlenelim. Zamlar durdurulsun, yapılan zamlar geri alınsın! Ücretler yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşanabilir düzeye çıkarılsın. Dolaylı vergi sömürüsüne son verilsin, çok kazanandan daha çok, az kazanandan az vergi alınsın.” dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler