HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Haziran 2023 Cuma Saat: 13:23

SEYİT TORUN'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Fatsa’daki siyanürlü altın madeninin ikinci ÇED raporunun iptal edildiğini belirterek, yazılı bir metin yayınladı.
SEYİT TORUN'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Fatsa’daki siyanürlü altın madeninin ikinci ÇED raporunun iptal edildiğini belirterek, yazılı bir metin yayınladı. Yayınladığı metinde konuya ilişkin görüş ve fikirlerini beyan eden Seyit Torun yaptığı yazılı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi;

RUHSATLANIRMA ORANLARI %90 IN ÜZERİNDE

“Doğal güzelliklerine herkesin gıpta ettiği Ordumuz, bu iktidarın elinde ne yazık ki altın madenleriyle talan edilen bir şehir haline geldi. Şu anda Ordu’nun yüzde 74’ü maden arama sahası olarak ilan edilmiştir. Toplam ruhsatlandırma sayısı 437’in üstündedir. Tarım alanlarının yüzde 76’sı, orman alanlarının yüzde 70’i, meraların yüzde 64’ü madenlere ruhsatlandırılmıştır. Dünyaca ünlü mendereslerin yer aldığı Perşembe Yaylası’nın bulunduğu alanda dahi ruhsatlandırma yapılmıştır. Ulubey, Fatsa, Çatalpınar, Çamaş, Gülyalı, Gürgentepe, Kabadüz, Karataş’ta ruhsatlandırma oranları yüzde 90’ın üzerine çıkmıştır.

İHANETİN EN BÜYÜĞÜ

Ordumuza yapılan bu ihanetlerin en büyüğü ise Fatsa’da siyanürlü altın madenidir. Yıllardır bu madenin faaliyetlerine halkımızla birlikte karşı durduk. Yanlışı değil, doğruyu savunduk ve sonuç aldık. İlgili firmanın ikinci Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu iptal edildi. Rantı değil, doğayı savunanlar kazandı. Özellikle bu mücadeleyi veren hemşerilerimiz, çevre derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapılması gereken şudur: Alınan bu karar derhal uygulanmalıdır. İlgili firma alanı derhal boşaltmalı ve mahvedilen doğamız rehabilite edilmelidir. Yeşil Fatsa halkındır. Ayrıca bu karar Ordu’da doğamıza ve insan sağlığına zarar veren diğer madenler için de örnek olmalıdır. Vahşi madencilikte ısrar edilmemeli, çok geç olmadan insan ve doğa sağlığı korunmalıdır. Şirketlerin cebini doldurmak için Ordu’nun geleceğine ihanet edilmesine izin vermeyeceğiz. Doğa katillerine dur dedik, yine diyeceğiz. Bu bir doğa mücadelesidir, bu bir gelecek mücadelesidir. Bu çocuklarımız için verdiğimiz bir mücadeledir.”




Anahtar Kelimeler : SEYİT, TORUNDAN, ÇARPICI, AÇIKLAMALAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler