HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 12:34

EMEP AKP'YE YÜKLENDİ

Eğitimde laik bir sistemin olmasını savunan EMEP, AKP'nin almış olduğu karara onay vermedi.
EMEP AKP'YE YÜKLENDİ

HABER: MELTEM TİRYAKİ 

1996 yılında kurulan ve günümüzde hâlâ faaliyet gösteren Emek Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni amaçladığı eğitim sisteminde, aldığı kararlarla ilgili eleştirdi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, eğitimde laikliğin son kırıntısın da yok edilmek istendiğini vurgulayarak, "AKP’nin gençlik üzerinde kirli amaçlarına karşı mücadeleyi büyütelim" çağrısında bulundu.

İktidarın seçim öncesi hazırlanarak seçim sonrası yürürlüğe sokulan ÇEDES “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum”  Projesi ile eğitimde dinselleşme çalışmalarına hız vermeyi amaçladığını söyleyen EMEP, Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, "Iktidar eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik ihtiyaçları üzerinden dizayn etmeye devam etmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokullar ve imam hatip okulları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı il/ilçe spor müdürlükleri/gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde yürütülmekte olan ÇEDES projesi kapsamında çalışmalar başlatılmıştır.

Çalışmaların temeline dini ve manevi değerleri alarak ve dini referanslı kurumlarla işbirliği yapılarak okullarda öğrencilerin ‘’manevi gelişimini desteklemek’’ gerekçesiyle ‘’manevi danışman’’ adı altında,  okullarda pedagojik eğitim almış ve bu hizmeti veren psikolojik danışmanlar varken, hiç bir pedagojik eğitimi olmayan vaiz, imam hatip ve Kur’an kursu öğrencileri görevlendirilmektedir." dedi.

"EĞİTİM VE İNANÇ AYRI OLMALI"

Ordu İl Başkanı Poyraz, "Birbirinden ayrı olması gereken eğitim ve inanç alanları ve ‘’tek din, tek mezhep’’ dayatması ile ayrımcılık daha da derinleştirilmektedir.

Eğitimde fırsat eşitsizliğini arttıran, emekçi çocuklarını MESEM’lere mahkûm eden, yoksul halk çocuklarını cemaat yurtlarında istismara maruz bırakan iktidar ‘’dindar ve kindar nesil’’ yaratarak ve halkı kutuplaştırarak her geçen gün artan yoksulluk ve eşitsizliği daha da görünmez kılmaya çalışmaktadır." dedi.

KARARLARIN SEÇİM SONRASINA BIRAKILMASI BİLİNÇLİ 

Poyraz, projenin seçim öncesi hazırlanıp uygulamanın seçim sonrasına bırakılmasının bilinçli bir tercih olduğunu belirterek,  "ÇEDES projesinin Eskişehir ve İzmir’de uygulanmaya başlanması, zamanlaması gibi manidardır. Ülkemiz için önemli ve son derece tartışmalı bir seçim sürecinin ardından emekçi halk giderek derin bir yoksullaşmaya itilmekte, seçimin ve çok öncesinden emareleri görünmeye başlayan ekonomik krizin yükü emekçi halka yıkılmakta “verginin tabana yayılması” politikaları, kur, faiz politikaları ile paranın giderek değersizleştirildiği, reel ücretlerin eritildiği bir döneme denk gelmektedir.  

21 yıllık AKP iktidarının eğitim karnesi kırıklarla doludur. AKP’nin eğitim olarak emekçi hakla ve çocuklarına verecek hiçbir şeyi yoktur." dedi.

"AYRIŞMALARIN ÖNÜNÜ AÇIYOR"

Poyraz,uygulamanın gençleri tarikatlara teslim etmek olduğunun altını çizerek,"Eğitime ayrılan bütçeye bakıldığında AKP hükümetlerinin gençliğe bütçeden hakkı olan payı vermediği, vermeyeceği ve onları donanımlı bir bireyler olarak geleceğe hazırlamak niyetinde olmadığı anlaşılacaktır. ÇEDES projesi tam da bu noktada devreye girmektedir. İçi boşaltılmış eğitim sistemi ve geleceksizleştirilmiş gençlik tarikatlar ve cemaatlerle kuşatılmak istenmektedir.

AKP iktidarı işçi sınıfını birleşmesinden korktuğu kadar, gençliğin kendi öz talepleri etrafında da birleşmesinden korkmaktadır. Tam da bundan dolayı, mili-manevi değerler, tarikatlar adı altında, yeni ayrışmaların, kutuplaşmaların önü açılmaktadır.  Siyasal iktidar, sorumluluklarını kolayca gizlemek, gençliği yeni kutuplaştırmalarla Ortadoğu’nun mezhep kavgası bataklığına sürüklemek istemektedir. İşçi sınıfı ve emekçi halkımız AKP’nin bu oyunlarına geçen 21 yılda düşmemiştir. AKP istediği kindar gençliği yaratamamıştır, ancak ısrarında da vazgeçmemiştir.  Şimdi sahneye konan bu yeni oyunu bozacağız. Emek Partisi olarak bilimsel ve laik eğitim için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız." dedi.




Anahtar Kelimeler : EMEP, AKPYE, YÜKLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler