HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Haziran 2023 Pazar Saat: 23:37

ŞANLITÜRK SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi’nde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ordu Milletvekili seçilen Naci Şanlıtürk Tribün Gazetesi’ne konuştu.
ŞANLITÜRK SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

HABER: TUĞÇE ARSLAN (ÖZEL HABER)

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri hakkında gazetemize konuşan Naci Şanlıtürk, 14 mayısta yapılan seçimin ayrı bir yerinin ve milletin iradesinin her şeyin üzerinde olduğunun vurgusunu yaptı.

“Bu seçimin Türk Milleti açısından kaybedeni yoktur”  

Konuşmasının devamında işe şu ifadelere yer veren Naci Şanlıtürk; “Özellikle milletvekilliği seçimi için üç, iki, bir yani üç milletvekilliği AK Parti ,iki milletvekiliği Cumhuriyet Halk Partisi, bir Milletvekilliği Milliyetçi Hareket Partisine öngördü o şekilde dağıldı. Ben kendi adıma tabii ki mutluyum. Necip Türk milletinin gazi meclisinde 600 kişiden birisi olmak, Naci Türk olarak orada görev yapmak bizim için şereflerin onurların en büyüğü kendi adımıza bu böyle. İkincisi Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili de zaten yürüttüğü seçim kampanyasında 13. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan dedik. Herkes hesabını ona göre yapsın dedik. İktidar aynı devam ediyor dedik. Cumhur ittifakı devam ediyor dedik. Yani 2. turda da olsa Sayın Cumhurbaşkanımızın efendim seçimi kazanmış olması net bir galibiyetle kazanmış olması yani 52 48 gibi kazanmış olması mutluluk verici ülkemizin önü açılmış oldu. Ben bu seçimin kaybedeni yoktur. Bu seçimin kaybedeni kimdir diye sorarsanız, bu seçimin kaybedeni  teröristleri devre dışı bırakacağız, 100.000 tane PKK’lıyı tekrar devlete dolduracağız, Kanun Hükmünde Kararname ile atılan FETÖ’cüleri tekrar devlete dolduracağız diyenler, baktığımızda emperyal ülkeler bizim bölgemizde, Türkiye iç savaşını başlatmak isteyen ülkeler kaybetmiştir ama neler kazanmıştır diye baktığımda 85 milyonun tamamı bence kazanmıştır. Bu seçimin Türk milleti açısından kaybedeni yoktur.”dedi.

“772 mahalleniz ve 19 ilçemizde ayak basmadık yer bırakmadık”  

Dokuz Temmuz 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiklerini söyleyen Şanlıtürk yönetim sisteminde değişiklerin olduğunun da altını çizerek; “Bu yönetim sistemi kazanmıştır. Yani Türkiye başkanlığın bu seçimden sonra daha masaya yatırılıp. Acaba efendim parlamenter sisteme geri mi dönsek? Başkanlık sisteminden vazgeçsek işte güçlendirilmiş parlamenter sistemi olsa farklı bir arayış içerisinde olunacağı kanaatinde değil. Yani muhalefet bile artık bundan sonra daha bu işin Türk gibi başkanlığın yönetimsel avantajlarını gördüğü için bunu ben ortaya koyup işte bir vaat olarak seçmenin karşısına çıkacağı kanaatinde değilim. Zaten hep söylediğimiz bir şey vardı. Bu seçimde Türkiye Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerli yerine yerleştirilmesi dedik. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak aksayan yönleri var mıdır? Elbette vardır. Çünkü 72 yıldır biz parlamenter sistemde yönetiliyoruz. Bu 72 yıl içerisinde 51 tane hükümet kurulmuş. Efendim koalisyonları olmuş, yönetilmişiz geçici hükümetler olmuş. Dolayısıyla ben Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerine yerleştiği kanaatindeyim. Tabi bu diğer kurumlarımızın parlamenter sisteme göre kurulan kurumlarımızın Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyarlanması var. Bu süreçte inşallah onlar gerçekleştirilecek Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim seçim kampanyası dediğimiz sorunuzda biz seçim kampanyası olarak değil de efendim ağustosunda göreve geldikten sonra biz burada ciddi manada 772 mahalleniz ve 19 ilçemizde ayak basmadık yer bırakmadık.”diye konuştu.

“Naci Şanlıtürk’ün üzerine hangi görev düşüyorsa bunları yapacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifak’ı görüşlerini ifade ederek yorucu bir seçim çalışması yaptıklarını belirten Şanlıtürk şunları söyledi; “Tabi 2. tura kalması ile birlikte biz milletvekili olduğumuzda çok da sevinemedik. Yani biz Sayın Cumhurbaşkanımızın açık ara kazanacağı kanaatindeydik Ordu içinde biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ordu ili için 70% hedef koymuştuk. Yani Sayın Cumhurbaşkanımızın oyların 70% ini alacağı kanaatindeydi ikinci bir-ci turda 62.5 aldı. Yüzde altmış iki buçuk, ikinci turda biraz daha 65’e yakın bir şey aldı. O aldı. Yani bizim yine 70% hedefinin altında kalmış olsa da Türkiye ortalamasına çok ordunun ciddi manada burada bir etki etmesi bizi mutlu etti. Artık bundan sonra işimize bakacağız. Biliyorsunuz biz de mazbatamızı aldık. Türkiye Büyük Millet Meclisine kaydımızı da yaptırdık ve yemizimizi ettik. Valilikten başlamak üzere bütün kurumlarımızı gezeceğiz. Burada kurum müdürlerimiz de mesela gezdiğimizde ne soracağız geldik diyeceğizki, Efendim Ordu ile ilgili sizin bakanlıklarda takip edilecek işleriniz nelerdir? Sizin kurumunuzda ordu ile ilgili hangi projeler var? Bir milletvekilinden talepleriniz nedir, önerileriniz nedir? Sizin kurumunuzla ilgili devletin yatırımları ile ilgili orduda bu kurumu daha aktif hale getirebilmek için Naci Şanlıtürk’ün üzerine hangi görev düşüyorsa bunları yapacağız.”

“600 kişiden el kaldıran bir parmakta Naci Şanlıtürk olacak”

Son olarak; “Bizim boğazımızdan bu zamana kadar haram lokma geçmedi. Bundan sonra da haram lokma geçmeyecek. Vereceğimiz kavga, ordunun kavgası, Ordulunun kavgası Türk milletinin kavgası olacak. Biz milletin birliğinden, dirliğinden yanayız. Zaten bu seçimin kazananın da bu oldu. Milli birlik diyen, milli kardeşlik diyen, beraberlik diyen bir olacağız, iri olacağız, beraber olacağız diyenler kazanmıştır. İnşallah dediğim gibi bundan sonra da toplumu ayrıştırmadan kutuplaştırmadan el birliği içerisinde hem ilimizin sorunları hem efendim Türkiye'nin sorunlarını çözme noktasında orada 600 kişiden el kaldıran bir parmakta Naci Şanlıtürk olacak diye düşünüyorum. Ben böyle bir fırsat verdiğiniz için teşekkür ediyorum.”dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler