HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Haziran 2023 Cuma Saat: 12:11

YEMİN TÖRENİNE 20 LİDER KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak yemin törenine uluslararası katılım yüksek olması bekleniyor.
YEMİN TÖRENİNE 20 LİDER KATILACAK

HABER: Tuğçe ARSLAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak yemin törenine uluslararası katılım yüksek olacak. Yarın yapılacak yemin töreni için 20 lider ve 45’e yakın bakan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olacak. Diplomasi trafiği yemin töreninden sonra da devam edecek.

28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur oylaması kesin sonuçları, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Kesin sonuçlara göre; Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,82 oranında oy aldı. 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasını TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a teslim etti.

ERDOĞAN CUMARTESİ GÜNÜ YEMİN EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü mazbatasını alıp, Meclis'te yemin edecek. Kabinesini açıklamasının ardından da bir gün sonra yeni bakanlar Genel Kurul'a giderek yemin edecek.

20 LİDER KATILA

Yarın yapılacak yemin töreni için 20 lider ve 45’e yakın bakan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olacak. Diplomasi trafiği yemin töreninden sonra da devam edecek. 

TÜRK DÜNYASIDA ORADA OLACAK

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in yanı sıra diğer ülkelerden de lider düzeyinde katılım olacak. Bazı ülkeler ise dışişleri bakanları ile temsil edilecek. Somali, Cezayir ve Balkan ülkelerinden de katılım devlet başkanı düzeyinde olacak. Katar Başbakanı El Sani’nin de TBMM’de liderler için ayrılan locada yerini alması bekleniyor. Cumartesi günü yapılacak törende Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir ziyaretinin ardından atlı birlikler eşliğinde Beştepe’ye gitmesi planlanıyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ’Nİ İZLEYECEKLER

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yemin törenine katılmak üzere cumartesi günü Ankara’ya gelecek. Yemin töreninden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ilk konuğu Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Mohammed bin Zayed olacak. BAE Emiri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşmenin ardından İstanbul’da yapılacak Şampiyonlar Ligi Finali’ni izleyecek.




Anahtar Kelimeler : YEMİN, TÖRENİNE, 20, LİDER, KATILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler