HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Mayıs 2023 Pazartesi Saat: 16:51

DİĞER ÜLKELERDEN ERDOĞAN’A KUTLAMA MESAJLARI

Dün gerçekleşen 2.tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıktan çıkan oylar neticesinde ve YSK’dan yapılan kesin sonuçlara göre 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.
DİĞER ÜLKELERDEN ERDOĞAN’A KUTLAMA MESAJLARI

HABER: Tuğçe ARSLAN

 

Dün gerçekleşen 2.tur Cumhurbaşkanlığı seçimin ’de sandıktan çıkan oylar neticesinde ve YSK’dan yapılan kesin sonuçlara göre 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

 

Dün rekor bir katılımla gerçekleşen 2. Tur cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan önde götürerek Türkiye Cumhuriyeti devletinin 13. Cumhurbaşkanı seçildi. Kesin sonuçların açıklanmasının ardından ise diğer ülkelerinden tebrik mesajları geldi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev aradı. Erdoğan’ı seçimdeki başarısından dolayı kutlayarak en kısa zamanda Azerbaycan’a beklediğini iletti.


İkinci tebrik ise Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamed es-Sani’den geldi. Katar Emiri Şeyh sosyal medya hesabından yaptığı kutlama mesajında şu sözlere yer verdi; "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılar ve kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkiler açısından arzuladığını gerçekleştirmenizi dilerim. Ülkeleri daha da geliştirmek ve büyümek için" 

 

Diğer ülkelerin paylaşımları ise şu şekilde;

 

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro paylaşımında; “Venezuela, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini kazanan kardeşimiz ve dostumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferini kutluyor. Yeni dünyayı inşa etmek için birlikte çalışmaya devam etmek dileğiyle. Türk halkını bu zaferden dolayı kutluyoruz. Yaşasın Türkiye.” ifadelerine yer verdi.

 

Libya Başbakanı Abdülhamid Muhammed El-Dibeybe ise; "yeni dönemi kazanan kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutluyorum. Bu zafer, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesini gelişmiş ülkeler arasında yer kazandıran politikaları ve başarılı projelerine güveninin tazelenmesi oldu” dedi.

 

 Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’da Recep Tayyip Erdoğan ile olan fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşarak; “Tebrikler dost ve kardeş Türkiye”

 

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’de; “bu başarı, dost Türk halkının görevdeki Cumhurbaşkanı’nın yürüttüğü politika ve reform programını desteklediğinin açık bir göstergesidir.” diye ifade etti.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak şu sözleri söyledi; “Başkan Erdoğan’ı bugünkü zaferinden dolayı yürekten tebrik ediyoruz. Siz Türkiye’yi yeni başarılara götürmeye devam ederken, mükemmel iş birliğimizi geliştirmek için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum Kosova ve Türkiye arasındaki ortaklık güçlenerek devam etsin.”

 Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili’de tebrik mesajı yayınlayanlar arasındaydı. Garibashvili; “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Gürcistan’ın can dostu, Türkiye’nin lideri olarak inandırıcı bir şekilde yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. Türkler konuştu ve bizde onların kutlamalarına katıldık. Gürcistan ve Türkiye arasındaki dostluk ve stratejik ortaklık bağlarını daha da güçlendirmeye can atıyoruz.” dedi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederim. Bu başarı Türk halkının devam eden değerli güveninin bir işareti.”

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun; “Sayın Cumhurbaşkanı ve değerli kardeşim, kardeş Türkiye halkının aziz şahsınıza memnuniyet ve sevinçle karşılayarak, size kendi adıma ve Cezayir halkı adına tebriklerimizi sunuyoruz.”

Son olarak ise Pakistan Başbakanı Shehbaz Sharif paylaşımında şu sözlere yer verdi; “Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçecek bir seçimde yeniden seçildiği için tebrik ederim. Kendisi siyasetini kamu hizmetine adamış olan birkaç dünya liderinden biridir. O, mazlum Müslümanlar için sağlam bir direk ve onların vazgeçilmez hakları için ateşli bir ses olmuştur. Kendisinin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ve AKP’nin milletvekili seçimlerindeki zaferi, Türk halkının onun dinamik liderliğine olan güvenini ve inancını yansıtmakla pek çok açıdan önemlidir. Pakistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, yukarıya doğru giden bir yörüngede kalmaya devam edecektir. İki halk arasındaki mükemmel kardeşlik bağları doğrultusundaki stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için kendisiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler