HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Mayıs 2023 Cumartesi Saat: 17:57

SİNAN OĞAN'DAN TARAF AÇIKLAMASI

İkinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, dikkat çeken açıklamalar yaptı.
SİNAN OĞAN'DAN TARAF AÇIKLAMASI

HABER: MELTEM TİRYAKİ

Tarafını Cumhur İttifakı'ndan yana kullanan Sinan Oğan,Sığınmacılar konusunda Kılıçdaroğlu'nun bir hafta içerisinde fikir değiştirdiğini ifade etti:"Benim de siyaset yaptığım MHP'nin de olduğu sayın Bahçeli'nin de olduğu ittifakı seçmeyecektik de gidip HDP'nin destek verdiği ittifakı mı seçecektik?" dedi.

Birinci turda Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza çıkan Sinan Oğan,Antalya'da bir otelde," Sinan Oğan'a Gönül Veren Vatandaşlar ve Teşkilat Buluşması" programına katıldı. Oğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı programda yaptığı konuşmada, 28 Mayıs'ta herkesin sandığa gitmesi tavsiyesinde bulundu.

Sandıkta gereğinin yapacaklarının altını çizen Oğan:"O gereğini yaptığımız zaman, küsuratlarla değil yüksek bir farkla o seçimi aldığımız zaman, inşallah Türkiye'nin dostlarını sevindireceğiz düşmanlarını ise kahredeceğiz." dedi.Yüzyılın seçimini yaptıklarına dikkat çeken Oğan,"Mustafa Kemal Atatürk'ün oturmuş olduğu Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında oturacak kişinin üzerinde HDP gölgesi olmasın.' diye yola çıktık. Biz Cumhurbaşkanlığına aday olduğumuzda ortaya koyduğumuz adaylık gerekçelerimizin başında HDP'nin Türk siyasetinde belirleyici olma unsurunu ortadan kaldırmaktı. Biz bunu başardık"dedi.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE BAŞKA BİR TARİHİ GÖREV DÜŞÜYOR"

"Birinci turda bunu önemli ölçüde başardık. Artık kimse Türkiye'de HDP güzellemesi yapmıyor. Çünkü bize saldıran kesim bir hınçla saldırıyor. Çünkü onlar şuna hazırlanıyordu; 'Seçimlerde Türk milliyetçileri bir varlık gösteremeyecek, herkes HDP'nin umuduyla  seçim kazanma derdine düşecek, bunlarda HDP ve PKK güzellemesi yapacak. Şimdi bunu yapamayınca bize saldırmaya başladılar. Hiç önemli değil. Ermenistan da bize saldırıyor. PKK'lılar da bize saldırıyor, bunlar da saldırsınlar. Biz doğru bildiğimizden şaşmayacağız.Dün milliyetçi olanlarla değil, dün HDP güzellemesi yapıp, Demirtaş'a özgürlük naraları, çığlıkları atanların bugün Göktürk bayrağı altında miting yapmalarına bakmayız. Bunların milliyetçiliği mevsimliktir. Hatta mevsimlik değil, haftalıktır. Bir hafta sonra bitecek bunların milliyetçiliği. Emin olunuz. Bunlar yine özüne dönecek ve HDP güzellemesi yapacaklar. Bazı milliyetçi arkadaşlarımızın bunlar kafasını çelmeye çalışıyor. Gördük demokrasiyi bize her türlü hakareti kendilerine reva görenler bu ülkeye demokrasi getiremezler. O sebeple mevsimlik milliyetçilik anlayışında olanların artık maskelerini düşürme vakti gelmiştir. Ben bu seçimlerde bize destek veren arkadaşlarımızın hatta bu seçimlerde bize destek vermeyen ve sandığa gitmeyen arkadaşlarımızın da istikrarlı ve kararlı bir şekilde sandığa gideceklerine inanıyorum." ifadesini kullandı.Seçim sonuçlarıyla beraber, Türk milliyetçilerinin nerede, kimin yanında durduğunu göstereceğini söyleyen Oğan, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:"Seçim sonuçları bize HDP'nin bu ülkeyi esir alma projesinin tarihin çöplüğüne gömüldüğünü gösterecektir. Seçim sonuçları bize aynı zamanda suni bir şekilde bir araya gelen Millet İttifakı'nın nasıl dağıldığını gösterecektir. Biz bu kararı alırken Türk milliyetçilerinin sağduyusuna güvenerek, inanarak aldık. Türk milliyetçilerinin sağ duyusu yarın gereğini gösterecektir. Türk milliyetçilerinin sağ duyusu yarın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek bir oy oranıyla yeniden seçilmesini sağlayacaktır."




Anahtar Kelimeler : SİNAN, OĞANDAN, TARAF, AÇIKLAMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler