HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 15:04

İNCE’DEN İKİNCİ TUR KARARI

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından birçok siyasi isim ikinci tura ilişkin açıklamalarına devam ediyor.
İNCE’DEN İKİNCİ TUR KARARI

HABER: SELDANUR KILIÇ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından birçok siyasi isim ikinci tura ilişkin açıklamalarına devam ediyor.

14 Mayıs seçimlerine iki gün kala hakkında çıkan söylemler üzerine adaylıktan çekilen Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi’nde, parti meclisi toplandı. 4 saat 15 dakika süren toplantıda, seçimlerin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan’ın mı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu desteklenmesinin daha doğru olacağı tartışıldı. Ancak parti yönetimi her iki adayın doğrudan desteklenmesine onay vermedi. Parti meclisinden “Ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu” kararının çıktığı iddia edildi. Bu konuda kararın Memleket Partisi’ne oy veren seçmenlere bırakılmasının perde gerisinde, “Genel Başkan İnce’nin eski partisine olan kırgınlığın yattığı” söyleniyor.

İnce, adaylıktan çekilmesinden önce hakkında çıkan iddialar ile ilgili yaptığı açıklamada da “Üzüldüğüm taraf şu, FETÖ’cüler sahtekârlığa bayılır. FETÖ’cüler bunu yapıyor ama benim eski arkadaşlarım da paylaşıyor. Buna üzülüyorum” ifadelerine yer vermişti. Ancak toplantıda parti yönetiminin Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi ve desteklenmemesi üzerine görüş olarak ikiye ayrıldığı da ileri sürüldü. Parti meclisinde bazı yöneticilerin Erdoğan, 21 yıldır ülkeyi yönetiyor. Seçimlerin ikinci tura kalması, Erdoğan’ın ikinci turda kaybedebileceği olasılığını da dile getirdiği söylendi. Parti meclisinin toplantıda yola devam edilip edilmeyeceğini de tartıştığı ve yola devam kararının çıktığı belirtildi.

 




Anahtar Kelimeler : İNCE’DEN, İKİNCİ, TUR, KARAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler