HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Mayıs 2023 Pazar Saat: 20:08

SEÇMENLER KONUŞTU

Ordu/Altınordu Güzel Ordu Meliha Lütfü Türkmen İlkokulu'na oy kullanmaya gelen seçmenler açıklamalarda bulundu.
SEÇMENLER KONUŞTU

HABER: MELTEM TİRYAKİ - FIRATCAN GÜL

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimde, Ordu/Altınordu Güzel Ordu Meliha Lütfü Türkmen İlkokulu'na oy kullanmaya gelen seçmenler açıklamalarda bulundu.

94 yaşında olan Kadriye Hanım, Bülent Ecevit döneminden itibaren oy kullandığını dile getirirken toplumun sıkıntılarından bahsetti."Halkın geçim sıkıntısı var, başa gelen her hükümet kendini gözetiyor. Ben bu yaşıma kadar milletin sorunlarıyla ilgilenildiğini görmedim. Arsam vardı, evim vardı geçim sıkıntısı yüzünden satmak zorunda kaldım. Seçim kararıyla Cumhurbaşkanı olan kişinin bu tür sorunlara kulak vermesini istiyorum"dedi.

Okula vatandaşlık görevini yapmak için gelen bir diğer seçmen ise okuma yazması olmayan 50 yaşındaki Zeynep Hanım oldu. 

Zeynep hanım oy kullanmaya torunlarıyla geldiğini, seçmen kağıdının yanında olmadığı için sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

"Hiçbir sıkıntımız yok, şuan ki hükümetten memnunum değişmesini istemiyorum. Biz atalarımızdan, ailelerimizden böyle gördük. Onlarda sağ partileri tutmuşlardı, ben de sağ partiyi tutuyorum"şeklinde konuştu.

PEKİ YA GENÇLER SEÇİMLER HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Üniversite son sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki Hakan, daha önce 31 Mart 2019  Yerel Seçimlerinde oy kullandığını, seçimlerin demokrasi için önem teşkil ettiğini dile getirdi.

"21 yıllık bir iktidar var doğrusuyla yanlışıyla bu zamana kadar geldi. Ben değişim olması yönündeyim bu süreçte. Daha vatansever, daha vatanperver reformları destekleyen bir hükümetin gençler için iyi olacağını düşünüyorum.Gençlerin ekonomik problemleri çok fazla, en basitinden bir telefon almak bile çok zor. Aldığımız öğrenim bursları hayat pahalılığı ile mücadele edemiyor. Abim benden 7 yaş büyük, o üniversite öğrencisiyken 240 TL burs alıyordu, ben 1250 TL burs alıyorum. Abim aldığı burs ile bir veya iki çeyrek altın alıyordu ben alamıyorum çünkü bu ülkede alım gücü kalmadı" diyerek paranın değerini kaybettiğini dile getirdi. Aynı zamanda babasının Güney Doğu Gazisi olduğunu söyleyen Hakan,"Gençlerin beklentisi ekonomik yönde, başa gelecek olan hükümetten ekonomiye çözüm getirmesi lazım. Bir Cumhurbaşkanından beklentim; Cumhurbaşkanı eleştiriye açık olmalı, kendisine söylenen, yapılan davranışlara daha sakin, daha yapıcı tepkiler vermesi gerektiğini düşünüyorum, gençleri anlamasını bekliyorum" dedi.




Anahtar Kelimeler : SEÇMENLER, KONUŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler