HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 10:43

HANGİSİ MİLLİYETÇİ, BAYRAĞI TUTAN MI? TAŞI ATAN MI?

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Erzurum’da Ekrem İmamoğlu mitingine yapılan taşlı linç ve provokasyona sert tepki gösterdi.
HANGİSİ MİLLİYETÇİ, BAYRAĞI TUTAN MI?  TAŞI ATAN MI?

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, çıktığı bir televizyon programında Erzurum’da Ekrem İmamoğlu mitingine yapılan taşlı linç ve provokasyona sert tepki gösterdi. Adıgüzel şu vurguları yaptı:

“Hangisi milliyetçi, bayrağı tutan mı? Taşı atan mı?

Ben Ordu'nun, toprağın, suyun hakkını, fındığın, arının hakkını savunurken sen neredeydin?”

"Elinde Türk Bayrağı olan Türk vatandaşlarının üzerine taşlar yağdırdılar. Attıkları taş bayrağı yere düşürüyor. Ben buradan soruyorum; Bu taşı atan mı milliyetçi? Bayrak yere düşer düşmez kafama taş gelir mi diye düşünmeden bayrağı yerden kaldıran kadıncağız mı milliyetçi? Ordu halkına soruyorum...

Bu ahlaksızlık asla Erzurumlulara mal edilmesin. Bu kişilerin Ankara'dan bir otobüsle Erzurum'a götürüldükleri bilgisi var. Özel olarak provokasyon için Erzurum'a götürülmüş insanlar. Gelip Türk bayrağına çarpan taş benim canımı acıtıyor. Çünkü biz bu bayrak için şehitler verdik. Cumhuriyet Halk Partisi kadroları Kuvay-ı Milliye kadrolarıdır. Bayrak için canlar verdik ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk."

İstiklal Marşı'nın ilk kıtasını okuyan Adıgüzel sözlerine şöyle devam etti: "Biz İstiklal Marşı'nı yazan kadrolarız. Bugün mecliste kağıttan dahi okuyamayanlar bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyor. Erzurum halkına bir şey vadedemeyenler, Ordu ile ilgili sorunları konuşamayanlar sözde milliyetçilik üzerinden, Müslümanlık üzerinden ahkam kesip milleti birbirine düşürmeye kalkıyorlar.

Ancak biz nefret dili değil sevgi dili kullanacağız. Vatan sadece bir toprak parçası değil onun üzerinde yaşayan her şey vatan. Ağaç ve orman vatan, arıcılık ve fındık vatan. Ben fındığı ve arıcılığı savunurken sen neredeydin?

Elekçi Irmağı da vatan. Çamlı'da Keş Deresi de vatan. İlküvezde Curi, Ünye'de Akçay da vatan. Bolaman da vatan, Akçaova da vatan…Çamlı'daki kadınlar suda sürüklenirken, Melet’in boğazına 14 yerden kelepçe atılırken ben oradaydım, sen neredeydin? Ordu coğrafyasını siyanür ve sülfürik asit çeteleri zehirlerken, ben oradaydım sen neredeydin? Şimdi bize gelmiş milliyetçilik anlatıyorlar ama milletimiz artık inanmıyor."




Anahtar Kelimeler : HANGİSİ, MİLLİYETÇİ, BAYRAĞI, TUTAN, MI?, TAŞI, ATAN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler