HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Mayıs 2023 Salı Saat: 15:24

ÖZER: “BUNLARIN HEPSİ TİMSAH GÖZYAŞI”

Ak Parti Milletvekili Adayı Mahmut Özer seçime sayılı günler kala çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
ÖZER: “BUNLARIN HEPSİ TİMSAH GÖZYAŞI”

HABER: KÜBRA ÇAKIR


Ak Parti Milletvekili Adayı Mahmut Özer seçime sayılı günler kala çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ordu’nun her ilçesine ayak basan Özer, bugün Kabadüz İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Konuşma yapan Mahmut Özer, Ordu’yu ileriye taşımak için, her türlü imkânı sunacaklarını söyledi.

 5 YAŞTAKİ OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 99,9 OLDU

Eğitim alanında açıklamalarda bulunan Özer: “Eğitimle ilgili bizim yaptıklarımıza 'yapacağız' diyorlar. Diyorlar ki 'köy okullarını açacağız'. Biz şu anda 2022 yılında 3 bin 155 köy okulunu zaten açtık. Diyorlar ki '100 bin öğretmen ataması yapacağız ama liseyi 3 yıla indireceğiz.' Liseyi 3 yıla indirdiğin zaman 85 bin öğretmen fazlası ortaya çıkıyor ve liselerde önümüzdeki 10 yıl içinde öğretmen ihtiyacı kalmıyor, nereye öğretmen ataması yapacaksın? Diyorlar ki 'Okul öncesi eğitimi zorunlu yapacağız 5 yaşı'. 5 yaştaki okullaşma oranının ne olduğunun farkında değiller, 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 99,9'a çıktı" ifadelerini kullandı.

Dün bir siyasinin eğitimle ilgili paylaşımını, hayretler içerisinde izlediğini belirten Mahmut Özer, 'Türkiye'de 3,5 milyon çocuk eğitimin dışında' şeklinde yapılan konuşmaya, böyle bir yalan görmediğini, zorunlu eğitim kapsamında ilkokul, ortaokul ve lisede kayıt yaptırmamış öğrenci sayısının toplam 94 bin 984 olduğunu, bu konuşulanların kuyruklu yalan olduğunu açıkladı.

LİSEDEKİ OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 99, 12 OLDU

Eğitim ile ilgili konuşmalarına devam eden Mahmut Özer: "Yine aynı lider der ki 'bu fakir fukara, yoksulun elinden eğitim fırsatı alındı' ifade aynen bu. Şimdi 2000'li yıllara gelelim, 2000'li yıllarda 5 yaştaki okullaşma oranları yüzde 11'di, yani 100 tane 5 yaş çocuğumuzun sadece 11'i okula gidiyordu, 89 tanesi okul dışındaydı. O 89 da fakir fukaraydı, garip gurebaydı. Şu anda kaç olmuş? Yüzde 99,9 olmuş, yani garip gureba, fakir fukara Sayın Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde ilk kez eğitime kavuşmuş. Bu da bir kuyruklu yalan. Ortaöğretimdeki, lisedeki okullaşma oranları yüzde 44'tü, yani 100 lise çağ nüfusu çocuğumuzun, gencimizin 44 tanesi okula gidebiliyordu, 56 tanesi gidemiyordu. O 56 tanesi fakir değil miydi? Gariban değil miydi? Niye okula gidemiyordu? Şu anda ne oldu? Yüzde 99,12 oldu. Yani garip gureba, fakir, dezavantajlı vatandaşlarımızın evlatları ilk kez Sayın Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde eğitim imkânına kavuşmuştur" açıklamalarında bulundu.

“BUNLARIN HEPSİ TİMSAH GÖZYAŞI”

Yapılan konuşma üzerine açıklamalarına devam eden Mahmut Özer: "Bir de diyor ki ‘eğitime siyaset sokmayacağız, Merkez Bankası gibi ayrı birim olacak’. Tamam siyaset sokulmasın, siyaseti kim soktu? Siz soktunuz. Başörtüsü yasaklarını kim uyguladı? AK Parti mi uyguladı başörtüsü yasaklarını? O başörtülü kadınlarımız, kızlarımız eğitime erişemediği zaman hiç vicdan azabı duydunuz mu? İmam hatip liselerinin yükseköğretime erişmemesi için, meslek liselerinin yükseköğretime erişmemesi için katsayı uygulamasını AK Parti mi getirdi? Siz getirdiniz ve milyonlarca çocuğumuzun geleceğini kararttınız, mağdur ettiniz. Başörtüsü yasağını da Sayın Cumhurbaşkanımız çözdü, katsayı uygulamasını da Sayın Cumhurbaşkanımız çözdü, kimse fakir, fukara, gariban edebiyatı yapıp da duygu sömürüsü yapmasın, bunların hepsi timsah gözyaşı" ifadelerine yer verdi.

 




Anahtar Kelimeler : ÖZER:, “BUNLARIN, HEPSİ, TİMSAH, GÖZYAŞI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler