HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Mayıs 2023 Perşembe Saat: 20:36

ERDOĞAN: “ORDU’YA YAKIŞANI YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Ordu’ya yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili de açıklamalarda bulundu.
ERDOĞAN:  “ORDU’YA YAKIŞANI YAPTIK”

HABER: KÜBRA ÇAKIR - TUĞÇE ARSLAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Ordu’ya yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Havalimanı’nı Ordu’ya yakışacak şekilde yaptıklarını, bir milyona yakın yolcunun kullandığını aynı zamanda sadece küresel düzeyde ses getiren projelerle uğraşılmadığını, bunun yanı sıra şehirlerde farklı yatırımların yapıldığının altını çizerek Ordu’ya yapılan yatırımlar hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı, yapılan yatırımları tek tek sıraladı:

·       62 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptık.

·       Eğitimde 3 bin 909 adet yeni derslik inşa ettik.

·        Üniversitemizi şehrimize kazandırdık.

·       Gençlik ve sporda 4 bin 791 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık.

·       Biri stadyum olmak üzere 4 adet spor tesisi inşa ettik.

·        Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, yaklaşık 6 milyar lira tutarında kaynak aktardık.

·       12 hastaneyle birlikte 55 sağlık tesisi kazandırdık. Yapımına başladığımız 914 yataklı şehir hastanesini inşallah seneye tamamlıyoruz.

·       Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 5 bin 70 konut yaptık.

·       İlk evimle 2 bin 50 yeni konut inşa edecek, ilk iş yerimle 30 iş yeri, ilk arsamla bin 500 altyapısı hazır arsa vereceğiz.

·       Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 1768 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik.

·       Ordu'daki 4 millet bahçemizden 3’ünün yapımına başladık.

·       Ulaştırmada, 50 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 152 kilometreye çıkardık.

·       Tüneller vasıtasıyla şehrimizdeki ulaşımı kolaylaştırdık.

·       Yapımı süren yolların çoğunu bu sene bitiriyoruz.

·        Bünyesinde 6 adet çift tüp tünel, 11 adet çift köprü, 5 adet tek köprü ve 7 adet farklı seviyeli kavşak bulunan Ordu çevre yolunun kalan kesimlerini de seneye tamamlıyoruz.

·       Üzerindeki çok sayıda köprü ve tüneliyle Fatsa çevre yolunu da yatırım programına Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk denize dolgulu havalimanını Ordu'ya kazandırdık.

·       Tarım ve Orman'da Korgan, Kumru, Kırtaş ve Çağlayan barajlarının yapımı sürüyor.

·       Çiftçilerimize yaklaşık 5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik.

·       Sanayi ve teknolojide şehrimize iki organize sanayi bölgesi, bir araştırma geliştirme merkezi kurduk.

·       Enerjide, Ordu'ya, Fatsa'ya, Gülyalı'ya ve Ünye'ye doğal gaz getirdik. Akkuş, Aybastı, Çaybaşı, Gölkoy, İkizce, Kabadüz, Korgan, Kumru, Perşembe ve Ulubey'de en kısa sürede doğal gaza kavuşacak.

Yaptıklarının yanı sıra yapacaklarının da olduğunu belirten Sayın Cumhurbaşkanı, aklına eseni söylemediğini, söylediği her şeyi yaptığını açıkladı.

Sayın Cumhurbaşkanı, gelecek dönemde yapacak olduklarını video şeklinde Ordulular’a izlettikten sonra açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Birileri ülkemizi, onu bölmek isteyenlerin pençesine itiyor. Biz Türkiye Yüzyılı'yla ülkemizi daha yukarılara taşımak için çalışıyoruz. Birileri elindekini, avucundakini de alarak ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığına göz dikiyor, biz Türkiye Yüzyılı'yla daha büyük ve güçlü bir ülkenin hayalini kuruyoruz. Birileri önce altılı, sonra yedili, sonra dokuzlu, ardından on birli, şimdi artık sayılarının kaça çıktığını bilmediğimiz bir masaya meze yapmak için uğraşıyor, biz Türkiye Yüzyılı'yla devletimizi güçlendirmenin, milletimizi zenginleştirmenin projelerini, programlarını yapıyoruz. Birileri milletimizi köken ve mezhep vurgusu üzerinden ayrıştırmaya dönük sinsi adımlar atıyor. Biz 85 milyonun tamamını kucaklayan eserlerimizle, hizmetlerimizle devrimlerimizle birliğin, beraberliğin, kardeşliğin peşinde koşuyoruz. Türkiye Yüzyılı, öyle kapalı kapılar ardındaki kirli pazarlıklarla, sağa sola koltuk dağıtmakla, küresel odaklara selam vermekle inşa edilmez.”

Karadeniz'de doğal gazın çıkarıldığını, 25 metreküpünün ücretsiz evlere gelmeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting alanında toplanan Ordulu vatandaşlardan, bunları komşularına, akrabalarına özellikle de gençlere anlatmalarını istedi.

Eğitim alanında büyüklerin yaşamış olduğu sıkıntılara değinerek bu sıkıntıları gençlerin yaşamaması adına atılmış adımlardan bahseden Sayın Cumhurbaşkanı, 76 olan üniversite sayısını 208’e çıkardıklarının altını çizere,k üniversite olmayan kentin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık alanında da devlet hastaneleri kurduklarını belirterek, "Ankara'da Etlik Hastanesi, Bilkent Hastanesi; İstanbul'da Çam ve Sakura Hastanesi, Murat Dilmener Hastanesi, Feriha Öz Hastanesi… Bütün bunları Kovid döneminde hızla yaptık, bitirdik. Niye böyle önem verdik bu işe? 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak 14 Mayıs seçimlerine 10 günün kaldığını belirterek kapı kapı dolaşarak bir kez daha destan yazılmasını istedi.

Birilerinin, talimatı Kandil'den aldığını, Kandil'dekilerin Allah'ı, dini, kitabı, ezanı olmadığını, Kürtleri de istismar ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kürt kardeşlerimin dindar olanları var ama bunlarla mukayese edilmez. Bunlar, Diyarbakır annelerinin evlatlarını dağlara kaçırdılar, onları taciz ettiler. Şimdi diyorum ki gelin 14 Mayıs'ta hesaplaşalım." dedi.




Anahtar Kelimeler : ERDOĞAN:, “ORDU’YA, YAKIŞANI, YAPTIK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler