HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 16:48

DEVLET AKLI VE YAPISAL SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

İçişleri Eski Bakanı ve İyi Parti Ordu Milletvekili Adayı İdris Naim ŞAHİN gündemi değerlendirdi.
DEVLET AKLI VE YAPISAL SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

2 Mayıs akşamı yerel bir televizyon kanalında canlı yayına konuk olan İçişleri Eski Bakanı ve İyi Parti Ordu Milletvekili Adayı İdris Naim ŞAHİN gündemi değerlendirdi.


Seçmenin ilgisi ve kararı netleşiyor


"Saha gezilerimizde gördüğümüz konu; insanımız 15 gün öncesine göre hangi partiye, hangi adaya oy vereceğini vicdani muhasebesini yapar durumda ve sağ duyulu bir yaklaşım var. Partilerin adaylarına, seçim beyannamelerine bizim de içerisinde olduğumuz ittifakın ortaya koyduğu ortak mutabakat metnine bakarak siyaset yapılmasını fark etmiş ve benimsemiş durumdadır."


Halkın Talepleri var..!


"Halkın sorunları var bize ilçe ilçe sorunlar gelmeye devam ediyor. Mesela bazı ilçeler var ki doğalgaz sorunu ön plana çıkıyor, bazı ilçe veya beldesi var ki eğitim sorunu ortaya çıkıyor. Bazı ilçelerimiz işsizlik sebebiyle hala göç sorunu yaşıyor. Örnek olacaksa Fatsa, Çevreyolu ihtiyacı ve talebi var. Bizim İyi parti adayları olarak, kadroların sorunu dinleme, anlama ve çözüm üretme üzerine becerisi ortadır."

 

Türkiye’nin Yapısal Sorununu Görmek Lazım.!


"Bugün yürürlükte olan Anayasanın ana kolonları 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği halk oylamasıyla yıkılmış durumda. Yeniden o kolonları inşa yapacağız-devlet yapısıyla- Millet ittifakı olarak. Cumhurbaşkanlığının seçimi konusu partili genel başkanlarının yarışması haline gelince ortaya çıkan manzara Devlet partileştirildi. Yani Ak parti Devlet peşinde değil Devlet Ak parti peşindedir ve Devletin partisi aşamasına geçildi. Bir partinin devleti haline gelen sistemi uyguluyoruz. Dünya da örneği olmayan ucube bir sistemi içinde kendimizi buluyor ve göstermelik seçimler yapılmaya çalışılıyor olsa da bu seçim gerçek seçimler yapılacaktır. Anayasanın 101. maddesi bu seçimlerde Millet ittifakının kazanmasıyla ve ortak mutabakat metnin uygulama girmesiyle şöyle olacaktır. Cumhurbaşkanı seçildiğinde partisiyle ilişiği kesilecektir. 7 yıllık tek dönem için seçilecektir. Dönemi bittikten sonra bir siyasi partinin kuramayacak, yönetici ve denetçisi olamayacak, hükümete bakan olarak da atanamayacak, herhangi bir siyasi görev üstlenemeyecek ve yeni dönemde böyle olacak. Örneğin Mahalle Muhtarlarının siyasi bir adaylığı yoktur. İsim olarak seçeriz Bakkal Hasan, manav Hüseyin gibi isim olarak seçilirler. Mahallede birliğin ve dirliğin sağlanması için bağımsız ve tarafsız olarak seçilirler. Cumhurbaşkanını da böyle seçmeliyiz. Görüyoruz ki devlet törenleri ile parti mitingleri birbirine karışmış durumdadır."


Devlet Dumura Uğramış durumda.!


"Devlet aklı yol ediliyor, Bakanlar kurulunun işlevselliği, Başbakanlık kurumu ortadan kaldırılıyor, Cumhurbaşkanına vekalet yetkisi Meclis Başkanlığında değil bir yardımcı tarafından yönetiliyor. Müsteşarlık müessesi geri gelmelidir, devletin aklı dumura uğratılıyor, devletin arşivi talan edilmiş durumdadır. Bu haliyle devlet yangın oluyor gidemez, sel oluyor koşamaz, deprem oluyor kıpırdayamaz halde oluyor. Öyle ki Kızılay adında kamu adına çalışan derneğin yönetilemez durumda, derneğin hesabını veremeyen bir yapı var. Afad diye bir kuruluş daha var liyakatsizlik o kadar gün yüzüne çıkmış ki Ankara Büyükşehir Belediyesinin düşündüğü şeyi düşünemez halde oluyor. Hatay’a ve Gaziantep’e gidecek kamyonlarını gönderirken “zamanla yarışacağız, kamyonlar boş gitmesin çadır varsa götürelim deniyor”

 

Programın sonuna Ordulu hemşerilerine seslenen Şahin, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal KILIÇTAROĞLU’ nun Ordu mitingini hatırlatarak tüm hemşerilerini mitinge davet etti.

 




Anahtar Kelimeler : DEVLET, AKLI, VE, YAPISAL, SORUNU, ÇÖZÜLMELİDİR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler