HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 15:39

KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK!

Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Ordu Kadın Kooperatifleri Buluşması’na katıldı.
KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK!

Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Ordu Kadın Kooperatifleri Buluşması’na katıldı.

Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Celal Tezcan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ve kadın kooperatifleri üyeleri katıldı.

“Kadın Kooperatifi sayısı 19 oldu”

Yapılan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma gerçekleştiren Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu’da kadın kooperatifi sayısının bugün itibariyle 19’a çıkarıldığını ifade ederek, “Ordu, Karadeniz’in ve ülkemizin en nadide köşelerinden bir tanesi. Mavisiyle, yeşiliyle misafirperver insanlarıyla, gastronomisiyle, yöresel lezzetleriyle, melocanı, galdiriği, sakarcası, pancar çorbası envai çeşitli tatlıları ile bir de ve en önemlisi siz Karadenizli kadın kardeşlerimiz hakikaten çok çalışkan ve burada son 2 yılda 18 olan Kadın Kooperatifi bugün itibariyle 19 oldu. Bunun yanında Ordu Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde artık ülkede marka haline gelen Kybele çikolatası, yine kendi bünyesindeki hanım kardeşlerimizin girişimleri ile yapmış oldukları işler var” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ise Ordu’daki kadın kooperatiflerine üç önemli müjde verdi.

Bakan Özer, kadın kooperatiflerine Ordu Valiliği üzerinden nakdi yarım yapılacağını vurgulayarak, diğer müjdeleri de sıraladı.

Bakan Özer yaptığı konuşmada şu ifadeler kullandı;

“Milli Eğitim Bakanlığı olarak siz değerli kadın kooperatiflerimizi bir temsilcilerini güçlendirebilmek, süreçle millileştirebilmek için bir araya gelelim dedik. Ordu'da öyle bir model oluşturalım ki bu modeli tüm Türkiye'ye yaygınlaştıralım istiyoruz. Dolayısıyla amacımız sizleri bu süreçlerde tüm imkanlarımızı desteklemek. Birinci adımımız şu olacak Sayın Valimiz biraz önce bahsetti. Sayın Valimiz 19 tane kadın kooperatifimize yarından itibaren çok önemli miktarda maddi destek sağlayacak. İkinci müjdemiz kadın kooperatiflerimizin üretmiş olduğu tüm yiyecek, içecekle ilgili veya diğer alanlarla ilgili bizim kullanabileceğimiz MEB, Milli Eğitim Bakanlığı'nın pansiyonlarından, uygulama otellerinde, öğretmenevlerinde kullanabileceğimiz tüm ürünleri bakanlık olarak almayı taahhüt ediyoruz. Üçüncü desteğimizle her kadın kooperatifinde en az bir tane usta öğretici alacağız eğer istiyorsanız usta öğretici olmak için prosedür çok kolay. Yani kurs almanızda illa yüz yüze eğitim almanız da gerekmiyor. 40 saatlik bir eğitim var uzaktan eğitimde de biz onu destekliyoruz. Hızlı bir şekilde kaç tane varsa, kaç kadınımız istiyorsa, isterse bin kişi olsun. Hepsini olarak istihdam edip o kooperatiflerimizin bulunduğu yerde, kurs vereceğiz. Hem bir taraftan üretim yaparken diğer taraftan da maddi olarak da kadınlarımızın hepsini usta öğretici olarak destekleyeceğiz”




Anahtar Kelimeler : KADIN, KOOPERATİFLERİNE, DESTEK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler