HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 13:46

ÖZER'DEN ALTINORDU ZİRAAT ODASI'NA ZİYARET

Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer Altınordu ilçesinde yaptığı ziyaretlerde Ziraat Odası Başkanlığı’na uğramayı da ihmal etmedi.
ÖZER'DEN ALTINORDU ZİRAAT ODASI'NA ZİYARET

Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer Altınordu ilçesinde yaptığı ziyaretlerde Ziraat Odası Başkanlığı’na uğramayı da ihmal etmedi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’yı makamında ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Özer, burada önemli açıklamalarda bulundu.

“Fındık OSB’si için çalışmalar başladı”

Bakan Mahmut ÖzerOrdu’ya fındık OSB’si kurulması için çalışmaların başladığını ifade ederek şu şekilde konuştu;

“Fındık ile ilgili hatta fındık alanları ile ilgili süreçlere biz de zaten yakından takip ediyorum. Sayın Başkan'a ben teşekkür ediyorum bir yardım da bana teşekkür etmiş bu Ordu’daki fındık ile ilgili ihtisas OSB ile buluyorsunuz Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüştük arazide bulunduğu anda hemen onaylı çıkartacağız. Sadece bununla da yetinmeyeceğiz aynı zamanda Ticaret Bakanlığımızla görüştük serbest bölgenin kurulumu ile ilgili süreç inşallah hem arazide verilmesi hem orada yönetici şirketin kurulmasından sonra hızlı bir şekilde sürecin nihayetlendireceğiz. Aslında biz tersine gidiyoruz yani normalde arazi bulunur dosyaları hazırlanır sonra bakanlıkla süreci nihayetlendirilmeye çalışılır. Biz önceden bakanlıkla görüşüyoruz inşallah yerelde de bu gecikmeler olmadan arazi belirlenir hızlı bir şekilde bu süreci nihayetlendireceğimize inanıyoruz”

Ordu’da OSB’ler şahlanacak

“Tabi biz sadece tarım alanında değil tüm alanlarda özellikle gençlerin, kadınların, erkek kardeşlerimizin istihdamına yönelik onların ekonomiye katkısına yönelik ve ekonomik kalkınmasına yönelik bütün süreçleri de Ordu’muzu destekleyeceğiz. Ordu’daki OSB’yi ziyaret ettim. Oradaki OSB büyüme istidadı gösteriyor. Fatsa’da istihdam kapasitesi çok daha fazla Ordu OSB’de 5 bin 500 vatandaşımız şu an istihdam ediliyor. Fatsa’da 8 bin 500 vatandaşımız ki yakın zamanda 10 binde çıkma potansiyeli var. Ünye’deki OSB’de artık yavaş yavaş canlanıyor. Bu vesile ile de Ünye Belediye Başkanımız da bugün açıklayacak tüm bizden bir talebi olmuştu Ünye OSB’ye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulması ile ilgili onun da onayını birlik dolayısıyla oradaki OSB kurulduğu zaman bütün insan kaynağıyla ilgili de tüm ihtiyaçları giderecek şekilde inşallah sürecini takip edeceğiz”

“Bizim derdimiz ordunun güçlenmesi gerçekten kurduğu fındıkta Dünyada en fazla üretim yapan Türkiye'deki üretimi %32’si Ordu’muzda üretiliyor. Aynı zamanda kayıtlı üretim yapan çiftçi sayısı da çok yüksek 128 bin gibi inanılmaz bir yüksek rakam. Bizim istediğimiz şeyle bu naturel bir fındık olarak bunu tüketimi değil işlenerek mamul yani katma değeri yüksek bir ürüne dönüştürerek üreticimizin daha fazla bu ürettiği şeyden üründen daha fazla katkı payı alabilmesini sağlamak. Çünkü öbür türlü natürel fındık olarak satıldığı zaman arada imalatı kim yaparsa o aslında tüketim piyasasına sürdüğü zaman o daha fazla katkı payı alıyor. Onun için bizi istediğimiz şey imalat sürecinin de Ordu’da Ordulu çiftçilerimizin, iş adamlarımızın, işi insanlarımızın katkılarıyla sürecin yönetilmesi ve çok daha fazla hem ülkenin ekonomisini hem de Ordu’nun ekonomisine katkı verecek bir ürüne dönüştürebilmek. Bunu da inşallah el birliği yaptığımız zaman çözemeyeceğimiz hiçbir konu yok. Ben sürecinin takipçisi olacağım. Sadece mesela OSB değil mesela serbest bölgede biliyorsunuz doğrudan Avrupa Birliği'nin gümrük ile ilhili çok sayıda muafiyete başlı evet yani ikisini birbirine entegre ederek burada sadece fındık alanında diğer alanlarda da bu sürecin içerisine dahil ederek inşallah onun nihayetlendireceğiz”

 




Anahtar Kelimeler : ÖZERDEN, ALTINORDU, ZİRAAT, ODASINA, ZİYARET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler