HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 09:07

“4 DOLARIN ALTINA ASLA DÜŞMEYECEK”

Kemal Kılıçdaroğlu: "Sözüm söz, bay Kemal'in sözü; 4 doların altına asla düşmeyecek bu fındık" dedi
“4 DOLARIN ALTINA  ASLA DÜŞMEYECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde fındığın kilogram fiyatını 4 dolar yapacaklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "4 dolar yaparsın sabit fiyat olur, dolayısıyla üretici her yıl ne kadar kazanacağını, ne kadar üreteceğini bilir. Sözüm söz, bay Kemal'in sözü; 4 doların altına asla düşmeyecek bu fındık" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Karadeniz Bölgesi için çay ve fındık stratejik üründür. Yani burada yetişen fındık, sadece bizim ülkemiz için değil dünya için de son derece değerli bir üründür. Peki nasıl oluyor da üreten dünyadaki bir numaralı ülkeyiz, elin oğlu bizim ürettiğimiz fındıktan milyar dolarları kazanıyor ama bu fındığı üreten Karadenizli kazanamıyor. Niçin? Mademki ben üretiyorum, mademki ben dünyada bir numarayım, nasıl oluyor da elin oğlu kazanıyor, biz kazanamıyoruz? Nasıl oluyor da bizim döktüğümüz alın terini başkaları kazanıyor. Dedim ki sen her şeyi dolara bağladın, köprüye geçiş dolar, bilmem ne alıyorsun dolar. O zaman bu fındığı da dolar yapalım o zaman. Kilosu 4 dolar. Bunun büyük kısmı zaten ihraç ediliyor. 4 dolar yaparsın, sabit fiyat olur, dolayısıyla üretici her yıl ne kadar kazanacağını, ne kadar üreteceğini bilir. Sözüm söz, bay Kemal'in sözü; 4 doların altına asla düşmeyecek bu fındık" diye konuştu.




Anahtar Kelimeler : “4, DOLARIN, ALTINA, ASLA, DÜŞMEYECEK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler