HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Nisan 2023 Pazar Saat: 15:22

ÜLKÜCÜ LİSTEDEN SOSYAL DEMOKRATLARIN LİSTESİNE

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un 2018'den günümüze çizdiği yol bir hayli yön değiştirdi. Cemal Enginyurt Cumhuriyet Halk Partisi listesinden İstanbul 1. Bölge 9. sıradan aday gösterildi.
ÜLKÜCÜ LİSTEDEN SOSYAL DEMOKRATLARIN LİSTESİNE

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un 2018'den günümüze çizdiği yol bir hayli yön değiştirdi. Cemal Enginyurt Cumhuriyet Halk Partisi listesinden İstanbul 1. Bölge 9. sıradan aday gösterildi. 2018 yılında MHP'den Ordu Milletvekili seçilen Cemal Enginyurt'un 5 yıl sonra, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde CHP listesinden İstanbul'dan aday gösterilmesi bir hayli dikkat çekti.

 

Peki olay buraya nasıl geldi.

 

Cemal Enginyurt 2018 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ordu Milletvekili adayı oldu ve 80 binin üzerinde oy alarak kendisini Mecliste taşıdı. Süreç içerisinde Devlet Bahçeli ve MHP yönetimi ile ters düşen Cemal Enginyurt parti disiplin kuruluna sevk edildi ve ardından ihracı gerçekleşti. Bir süre sessiz kalan Cemal Enginyurt “Ordu'nun sorunlarını Bağımsız Milletvekili olarak Meclis kürsüsünden dile getirmemde önümüzde yasal engeller duruyor. Dolayısıyla bir siyasi parti çatısı altında seçmenlerimizin haklarını aramam gerekiyor. Haliyle benim için doğru adres Gültekin Uysal ve Demokrat Parti.” diyerek Demokrat Parti'ye geçtiğini ilan etmişti.

 

Zaman ilerledi yeni seçim vakti yaklaştı, Demokrat Parti Millet İttifakına katılarak Cumhuriyet Halk Partisi ve iyi Parti'nin başı çektiği ittifakta yer alma kararı aldı.Haliyle Cemal Enginyurt'ta partisinden mütevellit artık millet ittifakının bir parçası oldu.

 

Demokrat Parti 14 Mayıs seçimlerinde baraj problemi ile karşı karşıya olduğu için Cemal Enginyurt'un da içinde olduğu birkaç ismi CHP listelerinden sıraya koydurdu. Bu nedenle Cemal Enginyurt'ta CHP'nin İstanbul 1. Bölge 9. Sıra Milletvekili Adayı olarak listeye ismini yazdırdı.

 

Gelinen noktada 5 yıl önce MHP'den milletvekili seçilen Cemal Enginyurt’un şimdi CHP listesinden milletvekili adayı gösterilmesi “Nereden, nereye!” sorusunu akıllara getirdi.

 

Renkli kişiliği ile siyaset sahnesinde sıkça konuşulan Cemal Enginyurt Ordu'nun sorunlarını bundan sonra İstanbul Milletvekili olarak yine Meclis kürsülerinden dile getirecek.

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler