HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Nisan 2023 Pazar

İYİ PARTİ’DE İSTİFA

İyi Parti Demre Belediye Başkanlığı'ndan vekil olmak için istifa eden Okan Kocakaya milletvekili adaylığını geri çektiğini duyurdu ve partiden istifa etti.
İYİ PARTİ’DE İSTİFA

HABER: Tuğçe ARSLAN

İYİ Parti Demre Belediye Başkanlığı’ndan vekil olmak için istifa eden Okan Kocakaya milletvekili adaylığını geri çektiğini söylemesinin ardından partiden istifa ettiğini duyurdu.

“HATA YAPMAK, HİLE YAPMAKTAN ONURLUDUR”

Okan Kocakaya açıklamasında;”2 Nisan 2023 tarihinde Antalya’da yapılan alt yapısı ve etik çerçevesi tamamlanmamış, birçok usulsüzlüğü içinde barındıran, demokratik kuralları ve tarafsızlığı sağlanamayan, 34 bin üyeden sadece 6 bin üye ile yapılan temayül yoklaması; sağlıklı ve güvenilir bir sonuç vermemiştir.Bütün Antalya kamuoyunun aynı kanaatte olmasına rağmen, milletvekili aday belirlemede etik ve ahlaki olmayan usulsüz yapılan temayül yoklamasının esas alınacağının bildirilmesi ile süreç tam bir siyasi mühendislik halini almıştır.Belediye başkanlığım ve mesleki hayatım boyunca adil, dürüst ve ilkeli bir duruş sergiledim.Temayül yoklaması sürecinde yapılan tüm usulsüzlükleri her aşamada Genel Merkeze bildirmeme rağmen; etik ve vicdani değerleri hiçe sayan bir ortamda daha fazla siyaset yapmamın hayat görüşümle uyuşmaması sebebiyle, İYİ Parti Antalya Milletvekili aday adaylığımdan çekiliyor, parti üyeliğimden istifa ediyorum. Hata yapmak, hile yapmaktan çok daha onurluca bir eylemdir.” İfadelerine yer verdi.

PEKİ TEMAYÜL YOKLAMASI NASIL SONUÇLANDI?

Eski Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya geçtiğimiz günlerde yapılan İYİ Parti Antalya Temayül Yoklamasın'da 1470 oyla on dördüncü sırada kendine yer bulabilmişti.

Yoklamada, birinci sırada 3 binin üzerinde oy alan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı ve Türkiye Estonya İş Konseyi Başkanı Aykut Kaya, ikinci sırada 2782 oy alan Ali Adnan Kaya, üçüncü sırada ise 2621 oy alan Ayşen Kurt yer almıştı.




Anahtar Kelimeler : İYİ, PARTİ’DE, İSTİFA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler