HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 11:40

AK PARTİLİ ESKİ BAKAN İYİ PARTİ SAFLARINDA

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin İyi Parti listesinden milletvekili adayı oluyor.
AK PARTİLİ ESKİ BAKAN İYİ PARTİ SAFLARINDA

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin İyi Parti listesinden milletvekili adayı oluyor.

14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti'de, kurucu kadroda yer alan İdris Naim Şahin, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, büyük şehirde genel sekreter yardımcılığı görevinde bulunan, eski içişleri bakanlarından Ordulu İdris Naim Şahin içişleri bakanlığı görevinden alındıktan sonra AK Parti ile yollarını ayırmıştı.

Bu ayrılıktan sonra Saadet Partisi'ne geçiş yapan İdris Naim Şahin, 2019 yılı yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçmenin karşısına çıktı.

Burada hatırı sayılır bir oy alan İdris Naim Şahin, başkan seçilecek yeterli oya ulaşamadı. Daha sonra da Saadet Partisi'nin genel idare kurulu üyesi olarak görev aldı.

AK Partili seçmenler İdris Naim Şahin'in yeniden partisine döneceğini beklerken Şahin'in adı önce Cumhuriyet Halk partisi listesi için geçti. Cumhuriyet Halk partisi'nde beklenen ilgiyi göremeyen, hatta tepkiyle karşılanan bu hamle sonuç vermeyince İdris Naim Şahin bu kez iyi parti ile görüşmelere başladı. Daha önce milletvekili adayı ya da aday adayı olmak istemediğini dile getiren İdris Naim Şahin İyi Parti ile yol kat edince tekrar sahalara dönüş yapma kararı aldı. Kulislerden sızan bilgilere göre İdris Naim Şahin'in İyi Parti Ordu 1. sıra milletvekili adayı olarak isminin seçim kuruluna bildirileceği ifade edildi. İdris Naim Şahin'in İyi Parti'den 1. sıra aday gösterilmesi halinde bu kez de İyi Parti tabanında ve milletvekilleri aday adayları arasında huzursuzluk yaşanacağı görüşü hakim. Ama belli ki İdris Naim Şahin'in yeniden siyaset sahnesine dönmesi Ordu'da siyasetin yeniden renkleneceği anlamını taşıyor.




Anahtar Kelimeler : AK, PARTİLİ, ESKİ, BAKAN, İYİ, PARTİ, SAFLARINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler