HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 16:49

CHP'DE SECCADE KRİZİ…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı bayan partililerin birlikte poz verirken ayaklarının altında yer alan seccadeye ilişkin fotoğrafın tartışmaları gün boyu devam etti.
CHP'DE SECCADE KRİZİ…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı bayan partililerin birlikte poz verirken ayaklarının altında yer alan seccadeye ilişkin fotoğrafın tartışmaları gün boyu devam etti.

AK Parti “Bunun İslam İnancına yapılmış bir saygısızlık olduğunu belirtirken, CHP Genel Merkezinden de “Genel Başkanımız çok üzgün.” açıklaması geldi.

Peki olay neydi?

Neler yaşandı, nasıl oldu?

Olay Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partilerin bir iftar programına katılımlarının ardından çektirdikleri hatıra fotoğrafıyla ortaya çıktı. Fotoğrafta Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte 2 partili bayanın bir odada yerde serili bulunan seccadenin üzerine ayakkabılarıyla bastıkları bir fotoğrafın ortaya çıkmasıyla başladı.

O andan itibaren bu fotoğraf sosyal medyada en çok paylaşılan görsel oldu.

Ardından da özellikle sosyal medyada ağır eleştirilerden oluşan yorumlar yapıldı.

Özellikle AK Parti kanadından yapılan yorumlarda bu hareketin kasıtlı olduğu ve İslam inancıyla bağdaşmadığı ve aykırı bir duruş sergilendiği dile getirildi.

Sadece bir ‘seccade’ diyerek geçiştirilemeyecek bir rezaletin yaşandığı belirtilen açıklamalarda İyi ‘parti ve Saadet Partisi’ne de ağır eleştiriler vardı.

Bir taraftan tartışmalar devam ederken; diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisi'nden de seccade olayına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada “Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve il Başkanımızın ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz.” ifadelerine yer verildi.

Bu arada Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de tartışmalara dahil oldu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bir din bilgine danıştım, şöyle dedi. “Dini müb’in-i yani hak ve hakikati açıkça söyleyen İslam'a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır, necasetten taharet yani görünen kirlerden arınmak kolaydır, zor olan ruhun taharetidir yani temizlenmesi.” dedi.

Olay henüz sıcaklığını koruyor ve eleştirirler gelmeye devam ediyor.




Anahtar Kelimeler : CHPDE, SECCADE, KRİZİ…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler