HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Mart 2023 Cuma Saat: 07:59

‘BÖLMEYECEĞİZ, BİRLEŞTİRECEĞİZ, KARDEŞLEŞTİRECEĞİZ’

Sanatçı, Eğitimci olan Sakine Kuzu 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilleri Genel Seçimleri için Milletvekili aday adaylığında “ Ben de varım” dedi.
‘BÖLMEYECEĞİZ, BİRLEŞTİRECEĞİZ, KARDEŞLEŞTİRECEĞİZ’

Sanatçı, Eğitimci olan Sakine Kuzu  14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilleri Genel Seçimleri için Milletvekili aday adaylığında “ Ben de varım” dedi.

Sakine Kuzu resmi başvurusunu yaptıktan sonra CHP İl Başkanlığında  adaylığını açıkladı.

Sakine Kuzu ‘Binlerce yıllık Türk tarihinin günümüzdeki yansıması olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin, tam 100 yıldır dalgalanan şanlı bayrağımız altında tüm  yurttaşlarımızla, canlarımızla birlik olacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız’ dedi.

Sakine Kuzu yaptığı basın açıklamasında ‘İl başkanım, çok değerli Cumhuriyet Halk Partisi yol arkadaşlarım, basınımızın güzide temsilcileri ve birbirinden kıymetli misafirler bugün burada sizlerle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyor cümlenizi aşkı niyazla selamlıyorum.

Değerli canlar; ben Sakine Kuzu Ordu Ulubey doğumlu evli ve iki çocuk annesiyim, ilk ve orta öğrenimimi Ordu merkezde, lisans eğitimimi Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları fakültesinde Tamamladım.

Mesleğimi Eğitimci ve Sanatçı olarak çeşitli özel kurum ve derneklerde uzun süre icra ettim. Mevcut durumda ise Gençlik ve Spor Bakanlığında Eğitim Görevlisi olarak devam etmekteyim.

Ayrıca çeşitli dernek yönetim kurulu üyesi ve kadın kolları temsilcisi olarak, sosyal ve kültürel hayatta aktif olarak görev aldım.

Ordunun kültürel ve sosyal yapısına hakim bu şehrin yetiştirdiği içinizden biri olarak buradayım.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, her yaştan, her coğrafyadan, her kentten, her mezhepten yurttaşımıza buradan sesleniyorum.

Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda daha güzel bir Ordu ve daha güzel bir Türkiye idealiyle, 18 Mart 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde makam için değil, Ordu'muzu, Ordudaki canlarımızı temsil etmek için, 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Ordu Milletvekili Aday Adaylığı müracaatını yaparak kutlu bir yolculuğa ilk adımımızı attık.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde hiç kimsenin kaybetmediği ve sadece Türkiye'mizin kazanacağı bir seçimi hep birlikte kazanacağımıza olan inançla herkes için; adalet, eşitlik, özgürlük ve daha insanca bir yaşam sloganıyla bu yola çıktık.

Bu kutlu yolculukta, asırlardır sevgi, birlik, beraberlik ve barış öğütleyen Hacı Bektaş Veli'nin yolu yolumuz olacak… Hacı Bektaş’ın savaş yerine barışı; düşmanlık yerine dostluğu; kin yerine sevgiyi ve hoşgörüyü benimsediği o anlayışla yola çıktık. Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiliğin iyi olduğuna inandık...

Hep yapıcı ve uzlaştırıcı bir üslupla sizin bir canınız olarak, bir sanatçı, bir eğitimci, bir kadın, bir kardeş, bir evlat olarak, bir hemşeriniz olarak; tüm yurttaşlarımıza umut, gençlerimize örnek olacak, siyasette can olacağız.

Hakk’ı kendi özünde, kendi özünü Hakk’ta bulan bir anlayışıyla, barışı, sevgiyi ve bilimi kendimize rehber kıldık. Hak korkusuna değil, Hak sevgisine dayanan bir inançla yola çıktık. Bilimden gidilmeyen yolun sonunun karanlık olduğunu öğrendik ve bu kutlu yolda yolumuzu, ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurduk…

Bir kardeşiniz, evladınız ve canınız olarak sizin için, sizin uğrunuzda mücadele için yola çıktım. Sizden ve içinizden biriyim. Aynı kaynaklardan aynı suyu içtik, aynı havayı teneffüs ettik, aynı şeylere güldük, aynı şeylere üzüldük…Ordu’da doğdum ve Ordu’da büyüdüm ve Ağustos ayı her geldiğinde aynı tatlı fındık telaşını yaşadım, aynı fındık baçcasında fındık topladım… Neticede aynı kilimin desenleriyiz.

Daha güzel bir Ordu ve daha güzel bir Türkiye dışında hiç bir amacım ve hedefim olmayacak. Tek derdimiz “önce insanca yaşamak” olacak, Kendimiz için değil Ordumuz ve ülkemiz için çalışacağıma inandığım bütün değerler adına burada bütün kamuoyu önünde söz veriyorum.

Bölmeyeceğiz, birleştireceğiz, kardeşleştireceğiz…

Nefesiniz nefesim olacak, sorunlarınız sorunlarım olacak, umutlarınız umutlarım, olacak…

Bu düşünceden hareketle bir öğretmen ve anne olarak kadınların, çocukların ve tüm toplumun sesi olacağıma; bu konudaki çalışmalarımda başarılı sonuçlar alacağıma inanıyorum

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Doğup büyüdüğüm Ordu’da sevgiyi, saygıyı, iyiliği ve herkese yardım etmeyi bana öğreten aileme, bu kutlu yolculukta bana can olan canlarıma, Anadolu’nun içtenliğini barındıran her görüşten hemşehrime, bana iyi dileklerini ileten, destek veren herkese teşekkür ederim.

Devletimin bekası ve milletimin refahından başka bir kaygı gütmediğim bu sürecin vatanımız ve milletimiz için hayırlı olmasını diler.28.Dönem Milletvekili genel seçiminde; Cumhuriyet halk Partisi Ordu Milletvekili Aday Adaylığımı sizlerin huzurunda açıklamaktan onur ve gurur duyuyorum’ dedi.    

nBÜLTEN





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler