HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Mart 2023 Cuma Saat: 07:55

SEÇMEN ASKI LİSTELERİNE TUTANAK DUYURUSU!

Seçmen askı listelerinin 2 günde bir duyurulması, duyuru metinlerinin tutanakla tespit edilerek Valiliğe gönderilmesi istendi.
SEÇMEN ASKI LİSTELERİNE  TUTANAK DUYURUSU!

Seçmen askı listelerinin 2 günde bir duyurulması, duyuru metinlerinin tutanakla tespit edilerek Valiliğe gönderilmesi istendi.

Konuyla ilgili olarak Ordu Valiliğince yapılan bilgilendirmede şöyle denildi; 

“Altınordu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı 17.03.2023 tarihli yazısıyla; 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ikinci tura kalması durumunda 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, Muhtarlık Bölgeleri esas alınarak hazırlanan askı listelerinin ait oldukları mahalle veya köylerde halkın kolaylıkla görüp okuyabileceği yerlerde 20 Mart 2023 Pazartesi günü Saat:08.00'den itibaren askıya çıkarılacağı, 2 Nisan 2023 Pazar günü Saat:17.00’de askıdan indirileceği bildirilmiş olup, ekte yer alan duyuru metninin ücretsiz olarak askı süresi içerisinde mahalli gazete, televizyon, radyo ve internet siteleri aracılığı ile 2 (iki) günde bir duyuru yapılması ve duyuru yapıldığına dair düzenlenecek tutanakların, Altınordu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gönderilmesi istenmektedir.

Duyuru yapıldığına dair düzenlenecek tutanakların Valiliğimizin [email protected] elektronik posta adresine gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

Duyuru metni;

“İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından bildirilmiştir.

14 Mayıs 2023 tarihinde birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimi nedeniyle muhtarlık bölgesi askı listeleri 20 Mart 2023 Pazartesi günü Saat:08.00’de muhtarlık bölgelerinde askıya çıkarılacak olup 2 Nisan 2023 Pazar günü Saat:17.00’de askıdan indirilecektir.

Seçmenler askı süresi içerisinde muhtarlık bölgesi askı listelerini kontrol edebilmek için mahalle muhtarlıklarına müracaat edebilecekleri gibi Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının resmi internet sitesi olan www.ysk.gov.tr internet adresi üzerinden sorgulama yapabileceklerdir.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında düzeltme veya değişiklik yapmak isteyenlerin ilgili İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına başvurmaları gerektiği ilanen duyurulur.”   denildi.  nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : SEÇMEN, ASKI, LİSTELERİNE, TUTANAK, DUYURUSU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler