HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Mart 2023 Salı Saat: 08:12

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINDA MESLEK KOTASI İSTENDİ

İyi Parti Ordu İl Başkan Danışmanı Hüseyin Ağaoğlu Milletvekili adayları belirlenirken her meslekten aday belirlenmesine fırsat yaratacak şekilde kota uygulanması gerektiğine işaret etti.
MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINDA MESLEK KOTASI İSTENDİ

Hüseyin Ağaoğlu açıklamasında şunları söyledi; “Milletin temsil iradesi basit siyasi aday belirleme  yöntemleriyle  daha milletin huzuruna çıkamadan baraj altında mı kalacaktı?

Bir asrı tamamlayacak olan Türkiye cumhuriyetinin ikinci yüzyıla’ındaki varoluş hikayesi aslında vekil aday adaylığı sürecinin en başında eşit şart ve koşullar altında olup olmayacağıyla ilgiliydi. 

Sandık seçmenin önüne getirilmeden önce, farklı meslek guruplarından aday adaylarının adaylık yarışında ipi göğüsleyebilme şansının ve seçilme hakkının olup olamayacağı sorusunun cevabı ya önüne çekilecek setti yada cevabı çok netti... Eşit temsil hakkını sağlaya bilmek.

İkinci Yüzyıla girerken, kurulacak olan yeni Meclis’te yüzyıl önceki Kurucu Mecliste olduğu gibi bu seçimde de farklı meslek guruplarından mebuslar Meclis’te olacak mıydı? Meclis’te Toplumun sorunlarını çözecek, önergeler verecek, yasama faaliyetlerini hakkıyla yürütecek işçi olmayacaksa, çiftçi olmayacaksa, emekçi olmayacaksa, esnaf olmayacaksa hasılı toplumun sorunlarını bilen yaşayan  insanlar olmayacaksa mutlak  değişim de olmayacaktır. Seçim barajını kalkması gerektiğini savunan baraja takılan, takılma korkusu yaşayan siyasi partiler öncelikle aday adaylarının önündeki barajı kaldırmalıdırlar. 

Asgari ücretle çalışan bir işçinin dört aylık maaşına denk gelen aday adaylık ücret barajını kaldırın.

Eğer bunu yapamayacaksanız aday adaylığı başvuru şartlarını kolaylaştırmayan, aday adayı olacaklara fırsat eşitliğini sağlayamayan bir bakış güçlendirilmiş parlamenter sistem hayalini gerçek  yapamaz. Eğer ki tek güç halk iradesiyse ve halk bu gücün gerçek temsilcilerini Meclis’te göremeyecekse mutlak değişimden asla söz edilemez.” dedi.    nBÜLTEN 

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler