HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Haziran 2021 Cuma Saat: 23:49

DEVA PARTİSİ KURMAYLARI ORDU’YA GELDİ

Deva Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Deva Partisi Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu ve Partinin kurucularından gün boyunca çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu.
DEVA PARTİSİ KURMAYLARI ORDU’YA GELDİ

Deva Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Deva Partisi Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu ve Partinin kurucularından gün boyunca çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu. Çanakçı, Deva Partisi Ordu İl Teşkilatı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek ziyaretler sonrasında düzenleyeceği bir basın toplantısıyla ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumu ve geleceğe ilişkin projeksiyonları anlatacak. Çanakçı’ya ziyaretinde Deva Partisi Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu ve Ankara Ticaret Odası (ATO) meclis üyelerinden Haldun Hakçı da eşlik etti

Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı ve  Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu, Partinin kurucularından Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Haldun Hakçı ve İl Başkanı Ercan Öktenay de katıldığı toplantıda Türkiye gündemi ele alındı.

AÇIZ AÇ

Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Deva Partisi bundan yaklaşık 15 ay önce 11 Mart 2020 tarihinde klasmanını gerçekleştirdiğini belirtti. Çanakçı,’’ Bu geçen süre içerisinde yoğun olarak teşkilatlanma çalışmalarıyla meşgul olduk. Türkiye’nin yaklaşık 50 iline yakın ilimizde kongrelerimizi yaptık. Teşkilatlanmalarımızı tamamladık. Ve bugün itibariyle aslında Türkiye’deki yapılacak seçimlere kendi ismimizde kendi amblemimizle girebilecek duruma geldik. Tabi çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde il başkanlarımız mevcut 900 ilçenin yaklaşık 600’ünden fazla ilçemizde yine  il başkanlarımız mevcut Hızla ilçelerimizde ve illerimizde kongrelerimizde tamamlıyoruz. Önümüzdeki haftalarda yine Ordu ilimizde kongrelerimiz olacak. İlçelerde olacak, Genel başkanımız ve bizler Türkiye’nin dört bir yanını adım adım karış karış dolaşıyoruz. Hem teşkilatlanmalarımızı gerçekleştiriyoruz, kongrelerimizi yapıyoruz. Kongrelerimiz vesilesiyle vatandaşlarımızın dertlerini taleplerini isteklerini beklentilerini dinliyoruz. Yine kendi düşüncelerimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Biz DEVA Partisi olarak halkla beraber halkın içinde halkın dertlerini birebir dinleyerek siyaset yapmayı edinmiş bir partiyiz. Tabi bugün yaşadığımız sakıntıların çok önemli bir kısmı halktan kopukluğun yansımaları. Bunun her gün yeni bir tezahürü görüyoruz. Yoksullukla ilgili bakıyoruz iktidar milletvekillerinin açıklamalarına bakıyorsunuz yoksulluğu yok sayan görmezlikten gelen veya işte akıl almaz başka faktörlere atfeden ifadeleri görüyoruz. En son Sayın Cumhurbaşkanının açlar varsa açları da siz doğurun şeklinde beyanatını gördük. Tabi bütün bunlar halktan kopukluğun yansımaları biz DEVA partisi olarak halkla iç içe olmayı heminiyetli görüyoruz. Bunun için sürekli saha oluyoruz il ve ilçe teşkilatlarımız sahada aktif bir şekilde çalışıyorlar hem Genel başkanımız hemde genel merkez kurul üyelerimiz birebir sahada oluyoruz. Bu ziyaretlerimizi böyle her ay düzenli olarak yapmayı planlıyoruz. 

Tabi bu hükümet maaşınızı dövizle mi alıyorsunuz dolarla mı alıyorsunuz diye soran bir Maliye bakanımız vardı tabi ki maaşı dolarla alsa insanlar daha rahat edecekler dolarla almadıkları için sıkıntı yaşıyorlar. Ama o dolar artışları bugün gübreye geliyor, Mazota geliyor ilaca geliyor ve vatandaşımıza çiftçimize bire bir  yansıyor . 

FINDIK KONUSU

Fındığa gelince fındık Türkiye deki bir çok üründe farklı bir konumda da çok sayıda faktörü dikkate almamız lazım. Üretimde hakim durumdayız. İhracatta hakim durumdayız ürünün yüzde 75’şini yönetiyor. Dolasıyla hem bizim üretimdeki payımız hem de ihracattaki payımız hem de çiftçimiz için çok önemli sadece ihracat noktasından yaklaşamayız. Hasat rekoltesini de dikkate alacağız. Bir fiyat belirleyeceğiz ama belirlediğimiz fiyat çiftçimizin mağduriyetine sebep veriyorsa   o zaman devletin destekleri devreye girecek. Aradaki mağduriyeti gidermesi için devletin desteğine ihtiyacı var. Bugün bir rakam belirlemek bizim için tabi elimizde veriler rakamlar olmadığı için mümkün değil ama şunun altına çizerek söylemek istiyoruz. Faktörlere bakacağız çiftçimiz bu fiyatlarla geçekten bu işten kazanç elde ediyor mu etmiyor mu mağdur durumu düşüyor mu düşmüyor mu çiftçimizi üreticimizi mağdur etmemiz gerekiyor. Türkiye’nin içinde yaşadığı sıkıntılar bu geliyor desteklemek yetersiz fiyatlar yetersiz girdiler çok pahalı üretici ve çiftçiler ürünlerini tarlada bırakıyor. Patates, Ispanak tarlada kalıyor hasat edip satmak çok daha maliyetli hale geliyor. Ülkenin bunlardan kurtulması lazım. Biz DEVA Partisi olarak bizim ilgili politika birimi ürün bazında da çalışıyor. Ülkemizin değişik yerlerindeki ürünler için önümüzdeki günlerde kamuoyu ile  paylaşacağız’’

DUYGU BAŞ 




Anahtar Kelimeler : DEVA, PARTİSİ, KURMAYLARI, ORDU’YA, GELDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler