HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Ekim 2022 Salı Saat: 08:47

UMKE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne (UMKE) yönelik verilen eğitim tatbikatı kampı gerçekleştirildi
UMKE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2022 yılı faaliyet planı kapsamında, Ordu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) İl tatbikatı kampı  19-21 Ekim 2022 tarihleri arasında Ünye Çınarsuyu Tatbikat Parkı’nda gerçekleştirildi.

Eğitmenlerimiz ve UMKE gönüllülerimizin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikat kampında güncelleme eğitimleri yapılmış, koordinasyon ve oryantasyona yönelik beceri oyunları uygulanmış ve son olarak Ordu İl AFAD Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Ordu-Türkiye Afet Müdahale Planı” (TAMP) senaryosunun UMKE ile ilgili bölümleri icra edidi.

 Senaryo gereği komşu ilde meydana gelen deprem sonrası oluşan bina çökmesi, enkaz, heyelan, su taşkını, yangın ve zincirleme trafik kazası olaylarına müdahaleler uygulanmıştır. Başarılı bir şekilde tamamlanan eğitimler ve tatbikat sonrası kampı tamamlandı.

Kampı ziyaret ederek personel ile kahvaltı yapan İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr.Dursun Tüzün yaptığı açıklamada, “Ordu AFAD İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan afet müdahale planı çerçevesinde eğitimlerimizi ve UMKE ile ilgili bölümlerin tatbikatını başarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Eğitimcilerimize ve UMKE gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. UMKE olarak her zaman hazır olmak durumundayız. İhtiyaç duyulduğunda ülkenin dört bir yanında yaşanabilecek afetlerde en kısa sürede destek vermemiz hayati bir önem taşıyor. Hazırlıklı olmak içinde bu eğitimleri, tatbikatları yaz-kış, sıcak-soğuk demeden gerçekleştiriyoruz. Tüm idareci arkadaşlarıma, eğitimci ve UMKE gönüllüsü arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Tüzün, “Çınarsuyu tabiat parkını kamp alanı olarak UMKE Ekibimize tahsis eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler'e ayrıca teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.    nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : UMKE, TATBİKATI, GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler