HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Ekim 2022 Çarşamba Saat: 08:55

KORGAN’IN YOLLARINA DEV YATIRIM

Ordu Büyükşehir Belediyesi Korgan ilçesinde 76,1 km yolu asfalt ve betonla buluşturdu.
KORGAN’IN YOLLARINA DEV YATIRIM

Ordu Büyükşehir Belediyesi Korgan ilçesinde 76,1 km yolu asfalt ve betonla buluşturdu. İlçe genelinde 58 milyon 984 bin 512 liralık ulaşım yatırımı yapıldı. İlçede Sülük Gölü ve çevresinde, 80 yıldan bu yana yaşanan heyelanların önüne geçilmek için başlatılan çalışmalar sonrası, 3 yılda bir arsa sınırlarının değiştiği, 200 evin risk altında olduğu, 23 mahalleye ulaşım sağlayan yol üzerindeki heyelanlar sona erdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ulaşım hamlesi, Korgan ilçesinin çehresini değiştirdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2019-2022 yılları arasında ilçe genelindeki 76.1 kilometre yolu asfalt ve betona kavuşturdu.

76.1 KM YOL ASFALT VE BETONLA BULUŞTU

Korgan ilçesinde yapılan ulaşım yatırımları sonrası, birçok mahalle ve grup yolu, sokak ve caddeler asfalt ve betona kavuştu. İlçede, 40,50 km emülsiyon asfalt, 25,34 km beton yol, 10,26 km sıcak asfalt, 14 km yeni yol açma, 379 km stabilize, 790 km reglaj, 650,20 km hendek temizliği, 10 bin 281 ton asfalt yama, 6 bin 608 metre yağmur suyu, 88 metre menfez, 16 bin 45 m3 taş duvar çalışmasına imza atıldı.

58 MİLYON 984 BİN 512 LİRA ULAŞIM YATIRIMI YAPILDI

İlçe merkezinde mahalle ve grup yollarında başlatılan ulaşım seferberliği sonrası yılların kangren olmuş sorunları da bir bir çözüme kavuştu. 2019-2022 yılları arasında Korgan ilçesine 58 milyon 984 bin 512 liralık rekor ulaşım yatırımı yapıldı.

BETON YOL ÇALIŞMASI YAPILAN MAHALLE YOLLARI

İlçede, Tatarcık, Yenipınar-Karakoyunlu-Alankent bağlantı yolu, Yenipınar-Aşağıkozpınar-Çitlice bağlantı yolu, Yukarı Kozpınar-Aşağı Kozpınar bağlantı yolu, Terzili, Beypınar, Tepealan-Korgan Yaylası, Tepealan Karakışla bağlantı yolu, Tepealan-Çayırken bağlantı yolu (Kırıkbozu mevki) Çayırkent-Belalan bağlantı yolu, Çayırkent-Niksar karayolu bağlantısı, Koçcuğaz-Yeşilalan bağlantı yolu, Dip mahallesi Kumru Kurtuluş bağlantısı, Çamlı-Yeniköy-Yeşilyurt mahallesi bağlantı yolu ile Sarıaliç mahalle yollarında beton yol çalışmaları yapıldı.

EMÜLSİYON ASFALTA KAVUŞAN MAHALLE GRUP YOLLARI

Korgan ilçesinde, Tepealan merkez-Çayırkent bağlantı yolu ile Tepealan Çitlice Mahallesinde 2. Kat, Yazlık-Dip mahallesi bağlantı yolu, Çamlı-Yeniköy- Yeşilyurt bağlantı yolu, Sülük Gölü mevki, Durali Yeşilalan mahallesi bağlantı yolu (Çağlanbaşı mevki) Tepealan-Karakışla mahallesi bağlantı yolu ile Yenipınar-Büyük Akçakese- Soğukpınar-Alankent mahalle grup yollarında emülsiyon asfalt çalışmalarına imza atıldı.

SICAK ASFALTLA BULUŞAN MAHALLE SOKAK VE CADDELER

Ordu Büyükşehir Belediyesi Korgan ilçesinde beton ve emülsiyon asfalt çalışmalarının yanı sıra ilçe merkezi ile birçok mahalle ve grup yolunu da sıcak asfalt ile buluşturdu. İlçe genelinde, Yernipınar mahallesİ okul yolu, Dip-Tepe mahallesi merkez caddesi karayolu güzergahı, Dip mahalle Selahattin Boytaş Caddesi, Bilal Ergün Sokak,i merkez cadde, Şehit Emrah Sapa Caddesi sanayi sitesi yolu, Pazar yeri, Mevlüt Karabayrak sokak, Tepe mahallesine bağlı, Sağlık Sokak, Mollaevi sokak, Seyitoğlu Caddesi, Stadyum sokak, Cami sokak, Yüksel Çağ sokak, Müderris Abdiefendi sokak, Garaj sokak, Ormangülü sokak, Aytemiz Sokak ve Tepealan mahalle merkezinde sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştirildi.

80 YILLIK HEYELAN DURDURULDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Korgan ilçesinde yaptığı çalışma ile 80 yıldan bu yana risk altında olan 23 mahalle ve 200 ev heyelan riskinden kurtuldu. 3 mahallede, 1939 yılında Erzincan’da yaşanan deprem sonrası küçük çaplı heyelanlar başladı. Bölgedeki fay hatlarının kırılması ve su kaynaklarının toprağın altına girmesiyle birlikte heyelanlar her geçen yıl artarak devam etti.

110 DÖNÜMLÜK ARAZİ KURTULDU

Yazıcı, Tepe ve Dip Mahallesi’nde bulunan 110 dönümlük arazi günden güne kayarak, yerinden oynamaya başladı. Heyelanla birlikte toplam 23 mahalleye ulaşım sağlayan karayolunda da yaşanan göçmeler ve heyelanlar sonrası, yol zaman zaman trafiğe kapandı. Yaklaşık 70 kişinin tapulu arsasının bulunduğu alanda, sınır çizgileri de 3 yılda bir değişkenlik göstermeye başladı.

23 MAHALLEYE ULAŞIM SAĞLAYAN YOLDA GÜVENLİ BİR ULAŞIM İMKANI SUNULDU

Arazi etrafında bulunan Sülük Gölü olarak adlandırılan iki gölden kaynaklandığı belirlenen heyelanlar sonrası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla bölgede çalışma başlatıldı. Göllerin boşaltılmasıyla, drenaj çalışmalarının ardından bölgede binlerce kamyonla taş dolgu yapıldı. Heyelanlar durduruldu. 23 mahalleye ulaşım sağlayan yolda güvenli bir ulaşım imkanı sunuldu.




Anahtar Kelimeler : KORGAN’IN, YOLLARINA, DEV, YATIRIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler