HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Ekim 2022 Cuma Saat: 08:35

BÜYÜKŞEHİRDEN YÜZ GÜLDÜREN HİZMET

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sosyal belediyecilik alanında kente kazandırdığı Buharalı Şakir Efendi Aşevi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek imkânı sağlamaya devam ediyor.
BÜYÜKŞEHİRDEN YÜZ GÜLDÜREN HİZMET

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sosyal belediyecilik alanında kente kazandırdığı Buharalı Şakir Efendi Aşevi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek imkânı sağlamaya devam ediyor.

Her gün aşevinde özenle hazırlanan çeşit çeşit yemekler 8 araç, 18 personel ile 19 ilçede vatandaşların kapısına götürülüyor. Yapılan çalışma ile ihtiyaç sahipleri sıcak yemekle buluşurken yerli üreticiden temin edilen yemek malzemeleriyle de çiftçiye destek olunuyor.

YERLİ ÜRETİCİDEN ALINAN ÜRÜNLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AŞ OLUYOR

2 yıl önce hizmete giren Ordu Büyükşehir Belediyesi Buharalı Şakir Efendi Aşevinde, Başkan Güler’in başlattığı ‘sözleşmeli tarım modeli’ ile yerli üreticiden alınan ürünler ihtiyaç sahibi vatandaşlara aş oluyor.

Tansiyon, şeker, kolesterol gibi hastalığı bulunan vatandaşların da yiyebileceği şekilde de hazırlanan sıcak yemekler gıda mühendislerinin onayından geçiyor. Tazeliğini ve sıcaklığını koruması için hijyenik paketlenerek termeboxlara koyulan yemekler sabahın erken saatlerinde ihtiyaç sahiplerinin sofrasını bereketlendirmek üzere yola çıkarılıyor. Uzak, yakın demeden her gün özenle aşevinden çıkan yemekler 19 ilçede 8 araç ve 18 personel ile kapı kapı dağıtılıyor. Bu sayede pişirilen yemeklerle ihtiyaç sahiplerinin sofraları boş kalmazken, yerli üreticiden satın alınan malzemeler ile çiftçiye de destek olunuyor.

ÖZELLİKLE YAŞLI VE HASTA VATANDAŞLAR PROJEYİ TAKDİR EDİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetini alan vatandaşlar ise projeden oldukça memnun. Özellikle evde yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve hasta vatandaşların sofralarını bereketlendirerek takdir kazanan proje onlara büyük kolaylık sağlıyor.

Sofraları boş kalmayan, yüzleri gülen vatandaşlarla birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi ise iyiliği yaymaya devam ediyor.




Anahtar Kelimeler : BÜYÜKŞEHİRDEN, YÜZ, GÜLDÜREN, HİZMET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler