HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Temmuz 2022 Cuma Saat: 08:38

AVUKATA SALDIRAN FAİLLER TUTUKLANDI

İstanbul Barosu üyesi Avukat İbrahim Ak, 26 Temmuz 2022 tarihinde, Ordu’da haciz işlemlerini yerine getirmek isterken peş peşe sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Baba-oğul saldırganlar gözaltına alınarak, çıkarıldıkları mahkemece tu
AVUKATA SALDIRAN FAİLLER TUTUKLANDI

İstanbul Barosu üyesi Avukat İbrahim Ak, 26 Temmuz 2022 tarihinde, Ordu’da haciz işlemlerini yerine getirmek isterken peş peşe sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Baba-oğul saldırganlar gözaltına alınarak, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olaya ilişkin Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada "Ordu Barosu, İstanbul Barosu ve TBB Avukat Hakları Merkezi’nin ilk aşamadan itibaren katkısıyla etkin şekilde yürütülen soruşturma sürecinden memnuniyet duyuyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz." denildi.

TBB'den yapılan açıklamaya şöyle devam edildi; "Biz Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu sistematik saldırılar karşısında; adalet arayışında olan hiçbir yurttaşımızı savunmasız bırakmadığımız gibi, şiddete uğrayan hiçbir meslektaşımızı da yalnız bırakmayacağız.

Avukatın görevini yerine getirmesine engel olan, bunun için sözlü ve fiili saldırıya başvuran hatta yaşamlarına kast edenlerin; bu cüreti mesleğimizi itibarsızlaştırma politikalarından aldığını biliyoruz. Bu politikaların devam etmesi halinde, adalete erişim ve adil yargılanma hakkı başta olmak üzere hukuk devleti ilkelerinin onarılmaz bir şekilde yara alacağı uyarısında bulunuyor; çözüm önerilerimizi defalarca ilettiğimiz yasama ve yürütmenin temsilcilerini bir kez daha Türkiye Barolar Birliği ve Barolarla iş birliği yapmaya davet ediyoruz."

Olayı kınayan İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklamada "Avukatın yaptığı işi bilmeyen, işini yapan avukata salt bu nedenle saldıran ilkellik, bu kez de Ordu’da kendisini gösterdi." denildi.

Barodan yapılan açıklama şöyle;

"Meslektaşımız Av. İbrahim Ak, dün Ordu’da haciz sırasında saldırıya uğrayarak darp edilmiştir.

Uzun bir süreçten bu yana devam eden mesleğimize yönelik saldırılardan bir yenisi ile daha karşılaştık. Avukatın yaptığı işi bilmeyen, işini yapan avukata salt bu nedenle saldıran ilkellik, bu kez de Ordu’da kendisini gösterdi.

Meslektaşımızın sağlığının ciddi bir tehdit almamış olması, bize teselli değildir. Yaşadıklarımız, böyle başlayan süreçlerin çok ağır sonuçlar doğurabileceğini bize öğretmiştir. Özünde bir toplumsal yara niteliği taşıyan bu sorunun çözümü, yine toplumun tepkisi ile sağlanabilecektir. Çok defa tekrar ettiğimiz gibi, avukat borcun sebebi değildir. Avukat taraf değildir. Avukat müvekkili ile özdeşleştirilemez.

Bu saldırı sonrasında meslektaşımız ile her aşamada özel olarak ilgilenen, ifadesinde müdafii olarak bulunan, şüphelinin gözaltına alınmasından itibaren soruşturmayı özenle takip eden Ordu Barosuna, gösterdikleri bu dayanışma için teşekkür ederiz. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz."

nBULTEN




Anahtar Kelimeler : AVUKATA, SALDIRAN, FAİLLER, TUTUKLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler